Vrijdag 26 februari was de zitting bij de Raad van State over het beroep tegen het bestemmingsplan en op 24 maart heeft de Raad zich hierover uitgesproken. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. Nu is de weg vrij om de ambitieuze plannen in ontwikkeling te brengen. We gaan voortvarend verder met onze voorbereidingen voor o.a. de verkoop van de verschillende gebieden. We verwachten dat in de tweede helft van het jaar de kavels te koop kunnen worden aangeboden.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve verkaveling. Deze verkaveling hebben we nodig om de kavels in de verkoop te kunnen zetten. Door de bijzondere ligging en de kavelmaten zal de (kavel)prijs worden bepaald aan de hand van een taxatie. De marktconforme prijs voor deze kavels varieert afhankelijk van de specifieke ligging en omvang van deze kavels en hiervoor hebben we dus onder andere een definitieve verkaveling nodig.

De prijsklasse van de kavels en de planning voor Steenenburg is dus nog niet bekend. De kavels zijn in ieder geval ruim met een oppervlakte vanaf 750 m². De exacte maten (oppervlakte, breedte en diepte) van de kavels worden bekend gemaakt zodra we daadwerkelijk starten met de verkoop. Wij gaan hier op voorhand dan ook geen nadere informatie over delen, ook niet als de definitieve verkaveling is vastgesteld.

Verder zijn we ook afhankelijk van de planning van het bouwrijp maken van deze fase. Aan de zuidzijde verpachten we nog gronden, zodat de gronden bewerkt blijven. We verwachten daar pas laat in het najaar te starten met het bouwrijp maken. We doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk klaar te maken voor verkoop, maar het vergt tijd om zorgvuldig te zijn. Op dit moment kunnen we helaas dus nog geen exact moment van start verkoop aangeven. Ook is het nu nog te vroeg om iets te zeggen over de verkoopprocedure. De inschrijfprocedure wordt in een volgende nieuwsbrief uitgelegd. Blijf de nieuwsbrief dus in de gaten houden. Ook vind je actuele informatie op www.heusden.nl.

Kortom als er nieuwe kavels in de verkoop gaan, wordt dit via de nieuwsbrief van de Kavelwinkel als eerste bekend gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrieven via de knop onder deze tekst.

Aanmelden nieuwsbrief Steenenburg

Aanmelden nieuwsbrief de Kavelwinkel