Aardbeving in Turkije en Syrië

Turkije en Syrië zijn opgeschrikt door een vreselijke aardbeving. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun nabestaanden en alle getroffenen”, zegt burgemeester Willemijn van Hees. Daarom hangt de vlag bij het gemeentehuis in Vlijmen de komende dagen halfstok.

De burgemeester bezocht vorige week de moskee in Drunen. Bij de moskee aangesloten gezinnen hebben vermiste familieleden in het aardbevingsgebied. Dat gebied is heel groot. Er wonen 23 miljoen mensen in een gebied drie keer zo groot als Nederland. "De Turkse gemeenschap staat helemaal in de actiestand om te helpen", vertelt de burgemeester.

Als mensen in Heusden een actie starten om getroffenen in Turkije en Syrië te helpen, dan horen wij dat graag. Wij ondersteunen deze acties graag door er over te communiceren. Meld jouw actie per mail aan via info@heusden.nl (onderwerp: hulpactie aardbeving Turkije en Syrië) of door te bellen met (073) 513 17 89.

Gemeenteraad
Op 14 februari 2023 vergaderde onze gemeenteraad. Tijdens de vergadering werd een motie aangenomen over steun aan slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië. Onze gemeenteraad besloot 1 euro per inwoner bij te dragen aan Giro 555. 

> Raadsvergadering 14 februari, agendapunt 15

Landelijke acties
Giro 555 en Het Rode Kruis komen in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Wil je mensen in het rampgebied helpen? Doneer dan geld! Klik op de links hieronder voor meer informatie en te doneren.   

> Giro 555

> Rode Kruis

Lokale actie - moskee in Drunen
Vanuit de moskee in Drunen wordt geld ingezameld. Dit wordt via het netwerk van de moskee in Nederland gestort op de rekening van de lokale rampendienst in Turkije. Wil je mensen in het rampgebied helpen? Doneer dan geld! Klik op de link hieronder of scan de qr-code om te doneren.   

> Geld kan overgemaakt worden met een Tikkie

Loterij voor Giro 555
Nicole en Ron uit Drunen organiseren een loterij voor Giro 555. Meer informatie hierover staat op Heusden.nieuws.nl.

Inzameling lege statiegeldflessen  Openbare basisschool JongLeren Drunen

kijk voor meer info over deze actie op de website van de school

 

Drunen

Verkoop Turkse pizza’s bij de moskee in Drunen
Zaterdag 11 februari van 9.00-15.00 uur worden er bij de moskee aan de Wilhelminastraat 18 in Drunen Turkse pizza’s verkocht. De opbrengst gaat naar de slachtoffers in Turkije. De pizza’s kosten 2 euro per stuk. Je kunt ter plekke kopen, maar vooraf bestellen kan ook. Daarvoor kun je een whatsapp bericht sturen naar 06-34576296 (Canan). 

Inzamelingsactie goederen bij de moskee in Drunen
Op dit moment worden er geen goederen meer ingezameld bij de moskee in Drunen. Er is ontzettend veel gedoneerd! De moskee is dankbaar voor alle spullen die gebracht zijn! 

Bijeen Heusden
De inzamelactie in Vlijmen van R-Newt van 7 februari krijgt nog een vervolg. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

Oudheusden
De moskee in Oudheusden is een geldinzamelactie gestart. Je kunt lekkernijen bestellen en de gehele opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving. Tot vrijdag 10 februari kun je via 0618765712 een bestelling doorgeven. Afhalen kan op zondag 12 februari van 10:00 - 18:00 uur.

Maak geld over via een tikkie aan Moskee Drunen