In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. Als gemeente staan we aan de lat om de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Onze ambitie is om 11 gebouwen in 2030 energieneutraal te hebben. Op 28 september 2021 heeft de gemeenteraad besloten te starten met het verduurzamen van sportzaal De Vennen in Drunen omdat er de komende jaren verschillende werkzaamheden op de planning staan voor deze sportzaal. Daarnaast worden rondom sportzaal De Vennen geen andere ontwikkelingen voorzien die verduurzaming in de weg staan. 

Sportzaal De Vennen wordt volledig geïsoleerd. Er komen zonnepanelen op het dak en er wordt een warmtepomp geïnstalleerd zodat het gebouw volledig gasloos wordt. Met deze maatregelen vermindert de CO2 uitstoot met maar liefst 90%!

Het ontwerp voor de sportzaal is inmiddels gereed. De gemeenteraad moet nog instemmen met het ontwerp en een krediet voor uitvoering beschikbaar stellen. Om de overlast voor gebruikers van de sportzaal tot een minimum te beperken, willen we de werkzaamheden uitvoeren in de zomervakantie. Vanwege drukte bij aannemers en lange levertijden van installaties kunnen de werkzaamheden aan sportzaal De Vennen pas in de zomer van 2023 plaatsvinden.