Duurzaam wonen en leven

In Nederland, maar ook op tal van andere plekken in de wereld worden maatregelen genomen om de klimaatverandering tegen te gaan of in ieder geval af te remmen. Veel van die maatregelen worden op landelijk of internationaal niveau vastgelegd. Maar ook als individu kun je veel doen een bijdrage te leveren. Op deze pagina lees je daar meer over.

Hieronder geven we aantal tips over wat je zelf kunt doen om duurzamer te wonen en te leven.

Duurzaam (ver)bouwen
> Leuk & nuttig: een natuurdak / facts and values
Biodiversiteit in je tuin
Watersubsidie voor opvang van hemelwater op eigen terrein

Heb jij ideeën, opmerkingen of vragen met betrekking tot duurzaamheid? We horen het graag. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer (073) 513 17 89, of je kunt mailen naar info@heusden.nl. 

Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. Kijk snel op iedereendoetwat.nl van de Rijksoverheid.

Brabant Doet Wat!
Ook onze provincie doet veel rondom duurzaamheid. En dat is niet voor niets. We willen een toekomstbestendige samenleving, waarin we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en om kunnen gaan met (extreme) variaties in het weer. Benieuwd wat de provincie doet? Check de pagina’s op de site van Brabant Doet Wat!