Warmtescans voor huiseigenaren in Venne-Oost en Venne-West

We houden een proef met gratis warmtescans en isolatie-advies voor 2500 geselecteerde huiseigenaren uit de Drunense wijken Venne-Oost en Venne-West. Deze huiseigenaren ontvingen rond 16 februari hierover onze brief. Andere Heusdense huiseigenaren kunnen zich niet aanmelden voor deze warmtescan, omdat het een proef is.

Wat is een warmtescan?
Een warmtescan laat zien waar eventueel de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd wordt. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan, wordt geld bespaard en het wooncomfort verhoogd.

Wat gaat er gebeuren?
Tijdens een koude dag of nacht in maart 2023 wordt de buitenkant van de voorgevel van de geselecteerde woningen vanaf de straat gescand met een speciale fotocamera. Deze warmtescan wordt uitgevoerd door medewerkers van het gespecialiseerde Heatpulse team van het bedrijf Sobolt B.V. Dit doen zij in opdracht van onze gemeente. Als de geselecteerde huiseigenaren geen warmtescan willen, dan kunnen ze na ontvangst van de brief zich hiervoor afmelden. In april 2023 ontvangen alle deelnemende huiseigenaren een warmtescan-rapport met bespaarkansen en isolatie-advies. Doel van deze proef is om deze huiseigenaren aan te moedigen om te verduurzamen en energie te besparen in hun woning.

Meer informatie en advies
Behoor jij niet tot de geselecteerde huiseigenaren uit de proef met warmtescans in Venne-Oost en Venne-West? Maar wil jij ook informatie over maatregelen in je woning om energie te besparen?
> Neem dan een kijkje op de website Energieloket Heusden