Warmtescans voor huiseigenaren in Venne-Oost en Venne-West

- Update 28 april 2023 - 

Rapporten warmtescans deur-aan-deur bezorgd

In de eerste week van mei krijgen deelnemers aan de proef met gratis warmtescans in de Drunense wijken Venne-Oost en Venne-West hun warmtescan-rapport. Wethouder Jeroen van den Bosch bezorgt een deel van de rapporten op 2 mei vanaf 18.30 uur persoonlijk bij een aantal huishoudens in de Bachstraat, de Lisztstraat en de Rossinistraat. De wethouder begint op de hoek van de Bachstraat-Rossinistraat.

Wat hield de proef in?
Tijdens de proef kregen 2500 geselecteerde huiseigenaren de mogelijkheid voor een gratis warmtescan.

Een warmtescan laat zien waar eventueel de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd wordt. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan, wordt geld bespaard en het wooncomfort verhoogd.

Tijdens een koude dag of nacht in maart 2023 werd de buitenkant van de voorgevel van de geselecteerde woningen vanaf de straat gescand met een speciale fotocamera. Deze warmtescan werd uitgevoerd door medewerkers van het gespecialiseerde Heatpulse team van het bedrijf Sobolt B.V. In april 2023 ontvangen alle deelnemende huiseigenaren een warmtescan-rapport met bespaarkansen en isolatie-advies. Doel van deze proef is om deze huiseigenaren aan te moedigen om te verduurzamen en energie te besparen in hun woning.

Energieloket Heusden is er voor iedereen
De proef met warmtescans liep in Venne-Oost en Venne-West, maar Energieloket Heusden is er voor iedereen. Bij het Energieloket kun je bijvoorbeeld informatie krijgen over maatregelen in je woning om energie te besparen en over mogelijkheden voor subsidie. Energieloket Heusden vind je op Regionaalenergieloket.nl/heusden.

 

- Vorig nieuwsbericht 17 februari 2023 -

We houden een proef met gratis warmtescans en isolatie-advies voor 2500 geselecteerde huiseigenaren uit de Drunense wijken Venne-Oost en Venne-West. Deze huiseigenaren ontvingen rond 16 februari hierover onze brief. Andere Heusdense huiseigenaren kunnen zich niet aanmelden voor deze warmtescan, omdat het een proef is.

Wat is een warmtescan?
Een warmtescan laat zien waar eventueel de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd wordt. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan, wordt geld bespaard en het wooncomfort verhoogd.

Wat gaat er gebeuren?
Tijdens een koude dag of nacht in maart 2023 wordt de buitenkant van de voorgevel van de geselecteerde woningen vanaf de straat gescand met een speciale fotocamera. Deze warmtescan wordt uitgevoerd door medewerkers van het gespecialiseerde Heatpulse team van het bedrijf Sobolt B.V. Dit doen zij in opdracht van onze gemeente. Als de geselecteerde huiseigenaren geen warmtescan willen, dan kunnen ze na ontvangst van de brief zich hiervoor afmelden. In april 2023 ontvangen alle deelnemende huiseigenaren een warmtescan-rapport met bespaarkansen en isolatie-advies. Doel van deze proef is om deze huiseigenaren aan te moedigen om te verduurzamen en energie te besparen in hun woning.

Meer informatie en advies
Behoor jij niet tot de geselecteerde huiseigenaren uit de proef met warmtescans in Venne-Oost en Venne-West? Maar wil jij ook informatie over maatregelen in je woning om energie te besparen?
> Neem dan een kijkje op de website Energieloket Heusden