Elektrisch rijden en opladen

Steeds meer mensen rijden elektrisch. In Heusden stimuleren we dit. Elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Door elektrisch te rijden, draag je bij aan een schonere en stillere omgeving. 

Wij willen er daarom voor zorgen dat het aantal laadpalen in onze gemeente goed aansluit bij de groeiende laadbehoefte en het laadgedrag. Er wordt de komende jaren in fasen gewerkt aan een uitgebreid netwerk van openbare laadpalen.

Nieuwe locaties laadpalen
Vattenfall InCharge heeft in overleg met de gemeente een plankaart gemaakt met locaties waar behoefte is aan nieuwe openbare laadpalen. De keuze voor deze locaties is gebaseerd op de huidige en toekomstige laadbehoefte van onze inwoners en ondernemers, de ligging van de elektriciteitskabels, de huidige groenvoorzieningen en de bestaande parkeerplaatsen.

In de eerste fase worden 34 laadpalen geplaatst in onze gemeente. In de tweede fase komen er nog eens 30 laadpalen bij; deze locaties zijn nog niet bekend.

Meedenken over locaties
Inwoners en ondernemers uit Heusden konden tot en met 16 maart reageren op de zorgvuldig gekozen locaties voor het opladen van elektrische auto’s. 

Meer informatie over elektrisch rijden en laadpalen vind je op www.heusden.nl/laadpalen