Enexis biedt weer transportcapaciteit aan op het elektriciteitsnet voor bedrijven in Brabant en Limburg

16 december 2022

‘Enexis Netbeheer start deze week weer met het aanbieden van transportcapaciteit voor grootzakelijke klanten in Noord-Brabant en Limburg.’ Dat maakte Enexis vandaag bekend in een nieuwsbericht.

>> lees hier het gehele nieuwsbericht van Enexis

Wat betekent dit voor grootzakelijke afnemers van stroom uit de gemeente Heusden?
Op alle stations van Enexis komt weer in meer of mindere mate capaciteit vrij op het stroomnet. Dit betekent dat vrijwel alle grootzakelijke afnemers die al op de huidige wachtlijst staan van Enexis nu bediend kunnen worden met een aansluiting op het net. Enexis gaat zo snel mogelijk contact opnemen met deze klanten. Dit is positief nieuws. Afhankelijk van de precieze werkzaamheden kan het wel nog ruim een jaar duren voordat de klant ook daadwerkelijk is aangesloten op het stroomnet. Daarnaast kan Enexis een aantal grote opwekkers van duurzame energie ook een aansluiting aanbieden.

Meer ruimte op stroomnet blijft nodig
Ondertussen blijft het code oranje in Noord-Brabant in Limburg wat betreft transportcapaciteit. Om die reden blijft Enexis samen met haar klanten onderzoek doen naar congestiemanagement, om zo meer ruimte op het net te creëren voor grootverbruik aansluitingen voor opwek en afname.