Bij iedere lockdown werd de horeca hard geraakt door de coronamaatregelen. Ook in Heusden hebben de lokale horecaondernemers het zwaar te verduren. Ondanks dat er diverse compensatiemaatregelen beschikbaar zijn gesteld vanuit het Rijk, hebben de ondernemers in Heusden ook hun reserves moeten aanspreken.

Subsidie voor kleinschalige commerciële horeca-activiteiten op lokaal niveau

In Heusden kijken we samen met ondernemers vooruit hoe we de horeca meer ruimte kunnen bieden om te ondernemen en inwoners om te leven. Daarom heeft het college besloten een subsidieregeling in het leven te roepen voor kleinschalige horeca-activiteiten op lokaal niveau. Lokale horecaondernemers kunnen een bijdrage vragen aan de gemeente voor het organiseren van kleinschalige en lokale activiteiten, bij voorkeur voor doelgroepen die het door corona lastig hebben gehad. Denk aan het organiseren van een activiteit voor ouderen of inwoners die zich eenzaam voelen, ontmoeting voor jongeren of een hart onder riem voor zorgpersoneel.

Met de subsidieregeling wil het college ook ondernemerschap en samenwerking tussen horecabedrijven stimuleren. Naast het beschikbaar stellen van de subsidieregeling is ook besloten om in 2021 geen leges te heffen voor het organiseren van kleinschalige evenementen. Het is nog niet bekend of we voor het organiseren van kleinschalige evenementen in 2022 leges heffen. Vergunningsaanvragen voor evenementen worden mits ze voldoen aan geldende voorwaarden, snel verleend.

Voorwaarden

Horecaondernemers kunnen tot 1 juli 2022 subsidie aanvragen. Via het formulier onderaan deze pagina kunnen horecaondernemers een aanvraagformulier invullen en insturen. Hier vind je ook de spelregels voor het aanvragen van de subsidie. Een horecabedrijf kan eenmalig een aanvraag indienen, zij kunnen eenmalig maximaal € 1.000 aan subsidie aanvragen. De activiteit moet uiterlijk 1 juli 2022 plaats hebben gevonden. Horecaondernemers die gericht zijn op afhaal zoals: cafetaria’s, snackbars, grillrooms, fastfood-restaurants en cateraars zijn uitgezonderd van de subsidieregeling. Het college stelt in eerste instantie €15.000 beschikbaar voor deze regeling. Hieronder tref je de links aan naar de subsidieregeling en de spelregels.

> Subsidieregeling 

> Spelregels subsidieregeling voor kleinschalige commerciële horeca-activiteiten op lokaal niveau

Gegevens horeca bedrijf