Ook in onze gemeente zijn er verschillende ondernemers die geen beroep kunnen doen op de diverse corona-steunmaatregelen. Dit gaat met name om kleine zelfstandigen met een bedrijf aan huis, in een niet medisch contactberoep, zoals kapsalons, nagelstudio’s. Vanwege de verlengde lockdown zijn zij nog steeds gedwongen om op slot te blijven tot minimaal 2 maart. Het college van Heusden heeft daarom besloten om lokale noodhulp te bieden aan deze ondernemers. Zij kunnen aanspraak maken op een overbruggingskrediet van maximaal  1.000 euro.

Voor wie is deze noodhulp?
Deze noodhulp is bedoeld voor ondernemers die op dit moment geen enkele aanspraak kunnen maken op bestaande steunregelingen (TOZO, TVL, NOW). Het maximale krediet is €1000,- maar als er minder geld nodig is om te overbruggen kan dat worden aangegeven. Terugbetaling van het krediet is renteloos en moet binnen een termijn van maximaal 2 jaar plaatsvinden.

Hoe kan ik een aanvraag doen?
Via het formulier onderaan deze pagina kun je snel en makkelijk een aanvraag indienen. Wij doen een snelle check of je aan de voorwaarden voldoet en dus in aanmerking komt voor het krediet. Kom je in aanmerking dan krijg je een geldleningsovereenkomst toegestuurd. Deze overeenkomst stuur je ondertekend retour en binnen 3 tot 5 werkdagen staat het geld op jouw rekening.

Voorwaarden
De voorwaarden voor het overbruggingskrediet zijn:

  • je bent een ondernemer in Heusden zonder personeel met een bedrijf aan huis in een niet medisch contactberoep of een rijschoolhouder en bent vanwege de lockdown gedwongen gesloten;
  • je kunt aantoonbaar geen aanspraak maken op de bestaande corona steunregelingen en kan geen geld lenen bij de reguliere kredietverstrekkers.  

Heb je vragen dan kun je ook een mail sturen naar ondernemers@heusden.nl of telefonisch contact opnemen met François Veenstra of Ester van Wendel de Joode via (073) 513 17 89.

De Rijksoverheid heeft een speciale pagina voor ondernemers en bedrijven die getroffen worden door het coronavirus. Klik hieronder om naar de website te gaan. 

Website Rijksoverheid

Station 88 heeft speciaal voor ondernemers een handige infographic opgesteld. Klik hieronder om deze te bekijken:

infographic voor ondernemers

Speciaal voor horecaondernemers heeft Station 88 een informatiepagina ingericht met tips en eerste hulp bij ondernemen.

Eerste hulp bij ondernemen in de horeca tijdens corona

Aanvraag

Maximaal € 1000,-