GGD Hart voor Brabant breidt capaciteit vaccinatielocatie in Willem II stadion uit: nu ook boosterprik in Tilburg mogelijk

GGD Hart voor Brabant startte vorige week vrijdag met de boostervaccinaties aan 85-plussers. Dat gebeurde op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. Eind deze week is het ook mogelijk om de boosterprik te halen in de vaccinatielocatie in het Willem II stadion in Tilburg. De GGD breidt daarvoor de capaciteit op de priklocatie verder uit en verruimt de openingstijden.

Boosterprik te krijgen op vier vaccinatielocaties
Sinds donderdag 18 november krijgen de eerste 85-plussers een brief van het RIVM met de uitnodiging voor deze extra prik. Inwoners uit het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant kunnen voor hun boosterprik naast het Willem II stadion ook terecht op de vaccinatielocaties in Boxtel, Veghel en Waalwijk. De boosterprik kun je alleen maar op afspraak krijgen.

Speciaal in weekenden open
Net zoals in Boxtel, Veghel en Waalwijk is het ook in Tilburg mogelijk om in het weekend de boosterprik te halen. GGD Hart voor Brabant gaat speciaal in de weekenden open voor de boosterprik, omdat de verwachting is dat dit voor de begeleider het prettigst is. Op de vaccinatielocaties hebben we dan de mogelijkheid om ons volledig op de booster te richten. Maar ook doordeweeks is er de mogelijkheid om een boostervaccinatie te komen halen

Prikkel voor afweersysteem
Een boosterprik is een extra vaccinatie bovenop de een of twee prikken die mensen eerder hebben gekregen. Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen corona te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Om goed beschermd te blijven tegen corona, kunnen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie krijgen. Op dit moment hebben alle mensen van 85 jaar en ouder een uitnodiging ontvangen. Daarna volgen stapsgewijs jongere leeftijdsgroepen tot aan 60 jaar.

Telefonisch of online inplannen
Alle mensen geboren in 1936 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken. Ook via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kan er 24 uur per dag een afspraak worden ingepland voor de boostervaccinatie. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig. Telefonisch een afspraak inplannen kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

- Update 26 november: 
Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder, kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. 

> Klik hier voor meer informatie

Landelijke planning
De landelijke planning is dat vanaf 16 december de zorg aan de beurt is, of zoveel eerder als mogelijk. Bij GGD Hart voor Brabant blijkt eerder prikken goed mogelijk naast de andere vaccinatieprocessen die al lopen. Hart voor Brabant zet daarvoor extra capaciteit in die al paraat stond.