Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

6 mei 2020 – Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Daarom blijft voor iedereen gelden:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid…

Factsheet - Stap voor stap - wat kan wanneerWat betekent dit voor inwoners en ondernemers in Heusden?

We hebben vanavond de persconferentie gezien en op de afbeelding bij dit bericht treft u een overzicht van welke maatregel, wanneer versoepeld wordt als de Coronacrisis zich gunstig ontwikkeld. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge benoemden meerdere doelgroepen – bijvoorbeeld de horeca, contactberoepen, onderwijs en kinderopvang. Wat de persconferentie in detail betekent voor deze groepen en voor anderen in Heusden, zullen we zo snel mogelijk communiceren. We verwachten dit in de loop van morgenmiddag te kunnen doen.

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er wel stapsgewijs meer ruimte.

Factsheet "Stap voor stap - wat kan wanneer?"

Eerste stap nieuwe bezoekregeling verpleeghuizen

Statement 6 mei voorzitters Brabantse Veiligheidsregio's

Uitgelicht