Ruimte voor de horeca vanaf 1 juni 12.00 uur

28 mei 2020 - We zijn bereid om in deze bijzonder tijd, de versoepeling voor de horeca per 1 juni mogelijk te maken, zodat horecaondernemers bij de inrichting van hun terras kunnen voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden om de terrassen weer te mogen openen. Bijvoorbeeld de anderhalve-meter-eis en het vooraf melden van de wens terrassen ruimer op te zetten. 

De voorschriften uit de bestaande terrasvergunning blijven gelden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sluitingstijden, verkeersveiligheid en het niet gebruiken van versterkt geluid. Desondanks kan de verruiming van de terrassen enige overlast veroorzaken voor omwonenden. We doen een beroep op ondernemers om zich in te spannen draagvlak te houden en overlast zoveel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd doen we natuurlijk ook een beroep op horecabezoekers om mee te werken en bijvoorbeeld aanwijzingen van horecaondernemers en hun personeel op te volgen. 
Op deze manier kunnen ondernemers veilig ondernemen, blijft extra overlast beperkt en kunnen bezoekers veilig naar terrassen en locaties als de Vismarkt en het Raadhuisplein komen. Samen kunnen we een succes maken van de ruimte die de horeca krijgt.

Waar worden terrassen uitgebreid?

Op de volgende locaties mogen horecaondernemers na overleg met de gemeente hun terrassen ruimer opzetten:

Vesting Heusden

Vlijmen

  • Goudhaantje

Drunen

Nieuwkuijk

  • De Pul
  • Emmamolen

Wat doet de gemeente?

Wij handhaven op de anderhalve meter afstand. We handhaven niet op de precieze plaatsing van tafeltjes, parasols etc. en vertrouwen erop dat de horecaondernemers zich maximaal inspannen om alles goed te laten verlopen.

Wil je uitbreiden, maar heb je dat nog niet gemeld?

Ben je ondernemer en wil je jouw terras ook ruimer opzetten? Meld dat dan altijd zo snel mogelijk! Net als bij ondernemers die al gemeld hebben, kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden.

Uitgelicht