Noodopvang voor kinderen van ouders in vitale sectoren

Update 31 maart 2020 (oorspronkelijk bericht van 19 maart) - Scholen, kinderopvanglocaties en de gemeente in Heusden hebben de handen ineen geslagen om noodopvang te regelen voor kinderen van ouders in de vitale sectoren. Ouders zijn hierover geïnformeerd via de opvanglocaties en scholen. Bent u als ouders werkzaam in een vitaal beroep, maar maakt u normaal gesproken geen gebruik van opvang, dan kunt u toch terecht in de noodopvang in onze gemeente.

Uitgangspunten

  • De opvang is echt alleen bedoeld voor ouders met een vitaal beroep. Een overzicht van vitale beroepen vindt u op de website van de Rijksoverheid.
  • Als kinderen hoesten, niezen, verkouden zijn, keelpijn hebben of koorts mogen ze niet worden opgevangen in de noodopvang.
  • Voor de opvang geldt dat de groepen niet te groot gemaakt worden. 
  • Als richtlijn wordt maximaal 10 kinderen per groep gehanteerd, bij meer kinderen is op deze locaties de mogelijkheid om de groep te spreiden in het kindcentra.
  • Indien deze groepsgroottes worden overschreden, wordt er mogelijk een volgende locatie geopend. U wordt hierover tijdig geïnformeerd. 
  • De opvang is beschikbaar tussen 07.30 – 18.30 uur. 

Noodopvanglocaties Mikz

Er zijn drie plekken in Heusden voor de centrale opvang van de kinderen (per kern). Als het te druk wordt op deze locaties, dan wordt een extra locatie geopend. Eerste opvanglocaties: in Vlijmen Maravilla en in Drunen Wereldwijs. Kinderen tussen 0 en 12 jaar kunnen hier terecht. Ouders kunnen zich aanmelden via het contactformulier op www.mikz.nl/contact. Er is een handleiding, die u kan helpen bij de inschrijving.  

Pidie Plokwok
Demer 1
5256 AB Heusden

Wereldwijs
Beukstraat 13
5151 ZK Drunen

Maravilla 
Kuijperlaan 2
5252 BS Vlijmen

Noodopvanglocatie KC De Vlechter
Deze locatie is geregeld door Ons Kindbureau. Kinderen tussen 0 en 12 jaar uit de kernen Vlijmen en Vliedberg kunnen hier terecht. Ouders kunnen zich aanmelden via het contactformulier:

KC De Vlechter
Constantijn Huijgensstraat 1
5251LW Vlijmen

Overige opvang
Naast deze locaties wordt er op een aantal andere kinderopvangcentra in onze gemeente opvang geboden maar dan enkel aan kinderen die voorheen al gebruik maakten van deze locatie.

Contactpersoon gemeente

Mocht u nog vragen hebben aan de gemeente over de noodopvang kunt u contact opnemen met Patricia Lardinois of Rutger Mulders via telefoonnummer 073 513 17 89. 

Uitgelicht