Non-food weer toegestaan op Brabantse markten

30 april 2020 - De verkoop van non-food op dag- en weekmarkten in Brabant is weer toegestaan. Dat hebben de voorzitters van de drie veiligheidsregio’s besloten. Voorwaarde is wel dat op de markten de algemene maatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, geen samenkomsten en de bekende hygiënemaatregelen in acht genomen worden. Ook mag er uiteraard niet geconsumeerd worden op de markt zelf. Dit besluit is per 1 mei ingegaan.

Volgens de voorzitters is een onderscheid tussen food en non-food op dag- en weekmarkten in deze fase van de coronacrisis niet meer legitiem. Bovendien is de afgelopen weken gebleken dat dag- en weekmarkten met inzet van aanvullende voorzieningen, goede publieksvoorlichting en toezicht ordentelijk verlopen.

De gemeente gaat met marktmeesters en marktkooplui in overleg over wat kan. Een markt moet geen uitje worden voor het hele gezin, dus ook hier geldt de oproep om alleen naar de markt te gaan. Als blijkt dat een markt een grote aanzuigende werking heeft en de inspanningen van marktkooplui en toezicht en handhaving niet werken, dan kan een markt gesloten worden. Gezondheid staat voorop.

m


 

Uitgelicht