Beweeglessen Stichting De Schroef

29 maart 2020 - In het persbericht hieronder informeert Stichting De Schroef over hun beweeglessen en Stichting De Schroef TV. Alleen Samen komen we door de crisis!

Beweeglessen Stichting De Schroef---Persbericht Stichting De Schroef---

Het Corona virus heeft het sociale leven in Nederland compleet ontregeld. Ook bij woonzorgcentrum Sint Janshof. De bewoners worden inactief door de maatregelen van het RIVM constateert Gery Rechmann, welzijnsmedewerker van Sint Janshof. Daarom heeft zij aan Stichting de Schroef gevraagd om online beweeglessen aan te bieden voor het interne tv kanaal van Het Sintjanshof, Sint Antonius en de Zandley. Met Stichting de Schroef TV als resultaat. 

Juist in deze tijd is het belangrijk om te blijven bewegen. Stichting de Schroef probeert dan ook om  vooral kwetsbare mensen op een veilige manier zo vitaal mogelijk door deze periode heen te loodsen. 

In eerste instantie hebben de buurtsportcoaches Paulien Kok en Sebastiaan Verweijen Stichting de Schroef TV gemaakt  voor de zorgcentra in de gemeente Heusden om de bewoners op een laagdrempelige wijze te laten bewegen. Maar waarom daar stoppen? Door de corona crisis zijn meer ouderen afgezonderd en ook zij kunnen wel beweging gebruiken. Door het plaatsen van de link naar de beweeglessen in de Nieuwsbrief van de Seniorenraad van de gemeente kunnen ook de leden van de KBO Drunen, KBO Elshout, KBO Nieuwkuijk, KBO Haarsteeg, KBO Vliedberg, KBO Vlijmen-dorp en Vereniging Senioren Heusden blijven bewegen. Daarnaast worden de lessen ook uitgezonden via de HTR. Ad Kramer heeft zijn studio beschikbaar gesteld.
Op deze manier ontstaan er weer mooie initiatieven in een turbulente tijd.

Inhoud

De lessen zijn gericht op ouderen die de dag vooral zittend doorbrengen. De lessen zijn dan ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld Nederland in Beweging. Naast de oefeningen die buurtsportcoach Sebastiaan met de kijkers uitvoert bevatten de lessen ook een informatief gedeelte. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van bewegen, herstel van het lichaam en wat het effect van niet bewegen is. 

De beweeglessen
De beweeglessen zijn ook te zien op het youtube kanaal  en de website van Stichting de Schroef. Als u op youtube intypt: Stichting de Schroef, dan ziet u de lessen vanzelf verschijnen. Daarnaast gaat ook de HTR de beweeglessen uitzenden. Veel beweegplezier gewenst, laten we met z’n allen zo vitaal mogelijk uit deze gekke periode komen

Stichting de Schroef


 

Uitgelicht