Advies burgemeester: gelast ook minder grote evenementen af

Burgemeester Van Hees geeft organisatoren van evenementen in de gemeente Heusden het dringende advies deze tot en met maandag 16 maart af te gelasten. Dit om de verspreiding van het coronavirus beter een halt toe te kunnen roepen. Eerder werd er in de hele provincie Noord-Brabant een verbod ingesteld op evenementen met meer dan 1.000 bezoekers.

“Ik besef dat het afblazen van evenementen en samenkomsten vanwege het coronavirus ingrijpend is”, stelt Van Hees. “Maar de beteugeling van de verdere verspreiding van het virus is een serieuze zaak, waarbij we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Om de mensen die kwetsbaar zijn en grote schade van dit virus ondervinden zo goed mogelijk te beschermen en om verdere maatschappelijke ontwrichting te voorkomen.”

Drunense Duinenloop
De gemeente Heusden heeft inmiddels alle evenementen en samenkomsten die ze zelf organiseert, afgelast. Zo gaat de opschoonactie Schone Maas op zaterdag 14 maart niet door. Ook een aantal andere evenementen die voor de komende dagen in Heusden op de agenda staan, is inmiddels afgelast. Het gaat daarbij onder meer om de Drunense Duinenloop, de opening van dorpshuis De Steeg in Haarsteeg en een aantal activiteiten in het kader van NLdoet. Het Gouverneurshuis in de vesting Heusden heeft tijdelijk zijn deuren gesloten.  

Adviezen   
Daarnaast blijven de volgende adviezen en richtlijnen gelden:

  • Beperk uw sociale contacten als u klachten hebt van verkoudheid, hoesten of koorts. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn.
  • Houd u daarnaast aan de hygiënevoorschriften: handen wassen, in elleboog niezen en hoesten, papieren zakdoekjes gebruiken.
  • schud geen handen.
  • Beperk uw sociale contacten en ga geen nieuwe contacten aan.
  • Bent u gezond en gaat u naar een gelegenheid met veel bezoekers,combineer dit dan niet met een bezoek aan zieke of oudere mensen met een zwakke gezondheid.
  • Werk waar mogelijk thuis

Brabant is één
Brabant gaat niet op slot en toch kan ik me voorstellen dat het voor u wel zo voelt. Samen doen we er alles aan om het Coronavirus in te dammen. Overheid, inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen, sportverenigingen: zoals de drie voorzitters van de Veiligheidsregio’s gisteren zeiden, Brabant is één.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.rivm.nl en op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Uitgelicht