bibliotheek

Toekomst van de bibliotheek
Themabijeenkomst 26 maart

Op dinsdag 26 maart bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom bij het Heusdens Buro voor Toerisme in het oude stadhuis in Heusden Vesting om mee te denken en te praten over de toekomst van de bibliotheek. Uw inbreng en die van de andere deelnemers vormen de input voor de kadernotitie die onze gemeenteraad in juli gaat bespreken. Het hoofddoel van de avond is het verdiepen en concretiseren van Heusdense aandachtspunten voor de bibliotheek in onze gemeente.

Wie zijn de andere deelnemers aan de themabijeenkomst?
Behalve u zelf nemen de leden van onze gemeenteraad, hun steunfractieleden en vertegenwoordigers van Bibliotheek Heusden deel aan de bijeenkomst. Vertegenwoordigers van de Koninklijke Bibliotheek en Bibliotheek Noord Oost Brabant brengen hun kennis en ervaring mee om de discussie te verrijken. 

Programma
De avond is vormgegeven langs de drie fases van de Disney Methode: de dromer, de realist en de criticus. Gespreksleider is Esther van der Voort. Zij is avondvoorzitter, moderator en comedian.

De Dromer (fase 1)

De Dromer is een visionair, in deze fase is alles mogelijk, we kijken naar het geheel. Drie sprekers nemen ons mee in hun blik op de bibliotheek via een helikopterview, kennis uit de praktijk en kennis van de praktijk in Heusden.

De Realist (fase 2)

De Realist is een doener, die de weg naar het doel in eenvoudige stappen beschrijft. Met de inbreng uit fase 1 stellen we ons de vraag hoe we de bibliotheek in Heusden kunnen vormgeven binnen de Heusdense aandachstpunten. We proberen deze kaders te verdiepen en te concretiseren.

De Criticus (Fase 3)

De Criticus is een logisch denker, die zoekt naar contradicties en risico’s, we stellen ons de vraag “wat gebeurt er als?”. We stellen ons ook de vraag wat er zeker in de kadernota moet terugkomen.

Meer informatie en meedoen
In de informatievergadering Samenleving op 29 november 2018 is gesproken over de bibliotheken in de gemeente Heusden. Klik hier om de notitie met achtergrondinformatie te lezen. De Heusdense aandachtspunten tref je aan de rechterkant van de pagina aan. Denk jij ook mee? Klik hier om je aan te melden voor dinsdagavond 26 maart.