De Grassen

Deze woonwijk wordt gebouwd aan de noordoostzijde van Vlijmen, vlakbij Den Bosch. Ideaal voor mensen die graag dichtbij de stad wonen, maar ook de rust en voorzieningen van een dorp zoeken.

Echt buiten wonen in een dorp. Dat typeert De Grassen, een wijk met een dorps karakter. Water en groen zijn er volop aanwezig. Het toekomstig stratenpatroon van lanen, linten, straatjes en plantsoenen oogt alsof het in de tijd is gegroeid en met variatie aan woningen is ingevuld.

Thuis in De Grassen

Ontmoet je (nieuwe) buren (alvast) online via Facebook De Grassen .

In De Grassen mogelijk ruimte voor bassischool e.a. maatschappelijke voorzieningen

27 maart 2020 - De eerste fase van woonwijk De Grassen in Vlijmen is zo goed als klaar. Het college heeft op 24 maart besloten de raad voor te stellen om in de volgende fase van deze wijk naast woningen ook een basisschool te bouwen. Ook stelt het college de raad voor om bij de verdere planuitwerking van De Grassen rekening te houden met maximaal 8.000 m2 ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Lees verder...

Woonrijp maken

Het woonrijp maken van de eerste fase van De Grassen is bijna klaar: wegen, parkeervakken en verlichting zijn aangelegd. Ook plantten we het groen aan. Bekijk hier de planning en de overzichtskaart. 

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op één van de tegels om per onderwerp de veelgestelde vragen te bekijken. 

Tegel wonen     Tegel werkzaamheden     Tegel afval   

Tegel  Verkeer     Tegel groen     spelen

De Grassen

grassen

grassen

grassen