Dromen. Doen. Heusden.-dag 2017

Wij kondigden het vooraf aan: het ging groot feest worden in alle elf kernen tijdens de Dromen. Doen. Heusden.-dag 2017. Dat is ook meer dan uitgekomen! Overal genoten bezoekers van de zonovergoten dag met leuke ontmoetingen en activiteiten in iedere kern. 

Elf keer groot feest!
Burgemeester Jan Hamming kijkt bijzonder tevreden terug op deze editie van de Dromen. Doen. Heusden.-dag. “Dit jaar was het niet één groot feest, maar elf keer groot feest! Het was een uitdaging om alle elf kernen aan te doen en vooral om iedere keer op tijd in de bus te stappen op weg naar de volgende kern. Er was gewoonweg teveel leuks te beleven! Roya en ik hadden een vakantiegevoel al toerend door onze mooie gemeente. Met prachtige uitzichten, gezellig vermaak, mooie muziek, leuke ontmoetingen. Wij hopen dat u het net zo heeft ervaren. Ik wil iedereen die hieraan heeft meegewerkt oprecht bedanken! Het was top. Samen leven, is samen doen!”

Heusden Ontmoet
Heusden: dat zijn wij allemaal. Elf kernen waar ontzettend veel energie zit. Wat kunnen wij samen iets geweldig moois neerzetten! Dat was zondag heel duidelijk te zien toen alle Heusdenaren zich aan elkaar presenteerden én bij elkaar op bezoek gingen. Dit kon door op de ‘hop-on hop-off bussen’ te stappen, of de route op eigen gelegenheid af te leggen. Helaas lieten de bussen soms even op zich wachten.

De Droom en Doeners van 2016! 
De Droom, de Doeners en de Heusdenaar van 2016 zijn bekend! Dennis Munninghoff is met zijn Pocket Rockit de Droom van 2016. De Doeners zijn: onderneemster Helen Junggeburth (zorgboerderij Giersbergen), sporter is de 10-jarige Cas Lambrechts (turner van SHJ Drunen) en in de categorie vrijwilligers zijn het de mensen van Buurtpreventie Drunen. De Heusdenaar 2016 is het duo Eric Tausch en Jaap Verstraate. 
Samen met álle genomineerden zijn zij voorbeelden van Doeners met een Droom, gefeliciteerd allemaal!

Maar liefst 2300 mensen stemden op de genomineerden:

Het college van Heusden koos de Heusdenaar van het Jaar.

Ballonvaart gewonnen? 
Bezoekers gingen massaal de uitdaging aan om alle elf stempels te scoren. Dit is 66 personen gelukt. Uit die volle kaarten heeft burgemeester Jan Hamming de winnaar getrokken die de elf kernen nog eens mag beleven; vanuit de lucht. De gelukkige winnaar van een prachtige ballonvaart voor twee personen is: Marek Broos. Van harte gefeliciteerd! 

Fotowedstrijd 
Met zoveel leuke activiteiten was het niet gemakkelijk om deze dag in één treffend beeld te vangen. De jury vindt dat dit het best is gedaan door:

Joke Wilbrink
Frans van den Hurk
Fotografie by Pien

Gefeliciteerd! Jullie krijgen een fraaie afdruk van een foto naar keuze.  Wij nemen hiervoor contact op. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Volg ons op social media
Facebook: gemeente Heusden
Twitter: @gemheusden  #DDHdag17