Sleuteloverdracht in Maoskesdam

Tijdens de sleuteloverdracht in Maoskesdam werd carnavalsvereniging de Hekese Hellevegers uitgeroepen tot Doener van de Maand.

Het carnaval in Hedikhuizen (Hékese) was al jaren ter ziele. Bij de sleuteloverdracht in 2019 vroeg de burgemeester, bij haar eerste sleuteloverdracht af, waarom er in Hedikhuizen geen caranavalsvereniging was. Niemand kon het antwoord geven. Natuurlijk was het idee wel eens geopperd om het carnaval nieuw leven in te blazen, maar tot dusver was het bij praten gebleven. De vraag van de burgemeester vorig jaar gaf kennelijk het zetje om een bestaande droom te verwezenlijken.

De Hedikhuizenaren kwamen in de Doen-stand en richtten in korte tijd carnavalsvereniging ‘De Hellevegers’ op. Op 17 januari 2020 volgde de officiële inschrijving bij de notaris en Hékese kan vanaf dit jaar carnaval vieren in het eigen dorp. Dromen.Doen.Hékese. … sorry Heusden.

Tijdens de sleuteloverdracht in Maoskesdam werd carnavalsvereniging de Hekese Hellevegers uitgeroepen tot Doener van de Maand. 

Foto door Heusden4you

Sleuteloverdracht doeners

Uitgelicht