Noteer vrijheid in je agenda!

De komende dagen vinden er weer verschillende activiteiten plaats in het kader van 75 jaar vrijheid Heusden! Lees snel verder...

We leven in Heusden 75 jaar in vrijheid en willen dit samen met inwoners en bezoekers herdenken en vieren. De komende week vinden er weer verschillende activiteiten plaats in het kader van dit bijzondere jaar. 

20 oktober | Veteranenkunst 
De Stichting Cultuurtoren Honsoirde opent een dubbeltentoonstelling: er worden kunst- objecten, gemaakt door veteranen, gepresenteerd. Daarnaast kun je het speciale veteranen-fotoproject bezichtigen. De fotoportretten tonen veteranen samen met een kind. Zij samen staan voor Vrede, Vrijheid en Vriendschap. Een bijzonder project dat vastgelegd is door Fotogroep Vlijmen en Fotoclub Drunen. De tentoonstelling is tot en met 17 november 2019 te bezichtigen. 

22 oktober | Presentatie boek 'Elk gedenkteken heeft een verhaal' 
Om 16.00 uur presenteert Kees van den Oord in De Steeg in Haarsteeg het boek 'Elk gedenkteken heeft een verhaal'.

23 oktober | Presentatie boek 'De laatste weken voor de bevrijding in Herpt en omgeving'
om 14.00 uur wordt in het Dorpshuis in Herpt het oorlogsdagboek van Jan Durenkamp gepresenteerd. Wil jij hierbij zijn? Aanmelden kan tot uiterlijk 20 oktober 2019 via info@salha.nl.

26 & 27 oktober | Stadswandeling 'Heusden Herdenkt'
Tijdens deze bijzondere themawandeling vertelt de stadsgids uitgebreid over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de stadhuisramp, de bevolking in angst, het overleven, de bevrijding en de wederopbouw van Heusden. Vertrek iedere laatste zaterdag en zondag van de maand om 14:30 uur. Meer informatie over tickets vind je hier.  Op 2 & 3 november, 23 & 24 november en 28 & 29 december vinden de stadswandelingen ook plaats! 

27 oktober | Muziek van de Bevrijding
Stichting Cultuurtoren Honsoirde organiseert op zondag 27 oktober in de Kapel een concert met zangeres en pianiste Eugenie Geurts. Zij zal muziek die in de jaren rondom de bevrijding gecomponeerd is, ten gehore brengen. Deze muziek spreekt haar vooral aan vanwege het optimisme en de vreugde die in deze jaren uit de muziek sprak. Kaarten voor het concert zijn tot 20 oktober te reserveren. Klik hier voor reservering. Van 20 oktober tot en met 17 november staat de Cultuurtoren iedere zondag open voor belangstellenden. 

Meer informatie over dit bijzondere jaar en de activiteiten die plaats vinden lees je op www.heusden.nl/75jaarvrij

Uitgelicht