Niet wegkijken maar aanpakken

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. Lees verder hoe we afgelopen week in Heusden hard werkten aan het bestrijden van criminaliteit.

Hierbij gaat het niet alleen om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij betekent voor omwonenden.

Growshop en hennepkwekerij gesloten
Door de politie en de gemeente is er op dinsdag 15 oktober een growshop aan de Kasteeldreef in Drunen opgerold. In de growshop werd een grote hoeveelheid materialen gevonden waarmee hennepkwekerijen kunnen worden opgezet. De politie heeft alles in beslag genomen. Ook de administratie is voor onderzoek meegenomen. Omdat het niet de eerste keer is dat in het pand ondermijnende activiteiten werden aangetroffen, is het bedrijfspand per direct door de gemeente gesloten. Ook werd bij een pand in Haarsteeg, dat voor een deel eigendom is van dezelfde eigenaar, al een hennepkwekerij ontdekt. In de kelder van de woning werden ongeveer 350 planten en 1.300 grote stekken gevonden. Bij nader onderzoek werden in de tuin nog eens tien grote moederplanten gevonden. De politie heeft de kwekerij geruimd. De gemeente gaat de woning op basis van artikel 13b van de Opiumwet sluiten.

Integrale bedrijfscontrole
De gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand, de politie en Enexis voerden dinsdag 15 oktober ook integrale controles uit bij verschillende autobedrijven. Voertuigcriminaliteit en logistiek zijn een van de pijlers onder ondermijnende criminaliteit. De politie nam een niet van echt te onderscheiden verboden alarmpistool in beslag. Werden er in Drunen en Sprang-Capelle goederen aangetroffen voor de hennepteelt. Ook werden er verlopen handelaarskentekenplaten in beslag genomen. In totaal werden zo’n twintig autobedrijven gecontroleerd onder andere door tips van inwoners. Lees hier het volledige persbericht.

Help jij mee?
Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar! Meld verdachte situaties bij de politie via 112 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Je kunt ook een melding doen bij de gemeente via www.nietwegkijken.nl, wij behandelen de informatie strikt vertrouwelijk!

Uitgelicht