Plan Steenenburg

Tussen Drunen en Nieuwkuijk ligt Steenenburg. Een groot deel van dit gebied maakte voorheen deel uit van het Land van Ooit en is sinds 2008 in handen van de gemeente Heusden. De gemeente kocht het gebied met het oog op een gerichte sturing op de nodige herontwikkeling.

De plannen voor het gebied richten zich op een integratie van stad en land. De integratie is beschreven in de ‘Visie integratie stad-land Steenenburg’, die door de raad is vastgesteld. De landschappelijke en natuurstructuren (vlekken en lijnen) zijn de dragers voor het plan. In de zogenoemde kamers (ruimtes) tussen deze vlekken en lijnen realiseren we een ontwikkeling die bestaat uit de hieronder genoemde onderdelen:

  • In de noordelijke zone: een high-tech medische campus;
  • In de middelste zone:
    • maximaal 120 (zorg)appartementen;
    • maximaal 50 patiowoningen aan het water en;
    • herbestemming van het nu nog roze kasteel.
  • In de zuidelijke zone: maximaal 56 ruime bouwkavels voor exclusiever wonen.

Met deze ontwikkeling realiseren we een uniek woon- en werkgebied in Heusden.

grachtkasteel d'Oultremont

Restauratie kasteel Steenenburg
De restauratie van Kasteel Steenenburg is in volle gang! Dit kasteel is vooral bekend door zijn roze kleur. Met de restauratie brengen we het nu nog roze kasteel terug in de staat van vóór het ‘Land van Ooit’. Dit houdt in dat ook de roze verf van de kasteelmuren wordt verwijderd. Inmiddels is bekend hoe het gerestaureerde kasteel er straks uit komt te zien. Basis voor dit 'nieuwe uiterlijk' vormt het kasteel zoals dat in 1875 door architect Van Tulder is verbouwd. Wilt u hier mee over lezen, raadpleeg dan de nieuwsbrief over Plan Steenenburg van 17 september.  

Via onderstaande video kun je zien hoe de werkzaamheden vorderen. Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Volg dan hier de verschillende update-video's.

 

Uitgelicht