Versoepeling maatregelen kabinet

Vanaf maandag 11 mei gaan we een volgende fase in, in het onder controle krijgen van het coronavirus. In Heusden kunnen we elkaar dan iets meer ruimte geven. Deze versoepeling is mogelijk door de inzet van ons allen; doordat we ons aan de richtlijnen houden die we vanuit het RIVM kregen. Maar we zijn er nog niet, het virus is nog niet onder controle.

School en sport
Sinds maandag 11 mei mogen basisschoolleerlingen weer gedeeltelijk naar school en de dag- en gastouderopvang. Ook mag er weer buiten gesport worden. Het is belangrijk dat sporters 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Er mogen geen wedstrijden georganiseerd worden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches gebruikt worden. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen rekening te houden met de afstand tijdens het sporten.

Contactberoepen
Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Het gaat bijvoorbeeld om rij-instructeurs, tandartsen, masseurs, kappers en schoonheidsspecialisten. Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij vooraf wordt besproken of het bezoek een risico oplevert en uiteraard wordt er zoveel als mogelijk rekening gehouden met 1,5 meter afstand.

Bibliotheek en openbaar vervoer
Bibliotheken openen hun deuren weer voor publiek en nemen maatregelen zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. In trein, bus en metro wordt geadviseerd om niet-medische mondkapjes te dragen. Vanaf 1 juni is dit verplicht. Gebruik alléén het openbaar vervoer als dat echt nodig is, vermijd de spits en geef elkaar de ruimte.

Zwemmen
Binnen- en buitenzwembaden mogen vanaf 11 mei ook weer open, inclusief de kleedruimtes. De douches blijven gesloten. Uiteraard houden mensen, ook in het zwembad, 1,5 meter afstand. Zwembad Die Heygrave is voorbereidingen aan het treffen om op een veilige en verantwoorde manier weer open te kunnen gaan. Via www.zwembaddieheygrave.nl en hun social-media accounts houden ze je op de hoogte van de actuele situatie.

Vanaf 1 juni
In de afbeelding zie je welke stappen er vanaf juni nog meer genomen kunnen worden.

Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. De 1,5 meter afstand blijft altijd van kracht. Als het echt nodig is, dan kan en moet een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid.

Niet vergeten:

  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Was vaker en zorgvuldig je handen met zeep.

Afbeelding

Uitgelicht