Buitensportactiviteiten voor kinderen en jongeren? Neem eerst contact op!

Verlengde maatregelen tegen het Coronavirus - versie 30 aprilOp 21 heeft het kabinet bekend gemaakt dat de Corona-maatregelen worden verlengd, maar dat er meer ruimte is voor kinderen (0 t/m 12 jaar) en jongeren (13 t/m 18 jaar) om georganiseerd en onder begeleiding buiten te sporten.

Geen binnensport

In accommodaties voor binnensport mag voorlopig niet gesport worden tot en met 19 mei. Het bestaande verbod wordt hiermee verlengd.

Meer mogelijkheden voor buitensport vanaf 29 april

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. 
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. 
  • Voor kinderen en jongeren geldt steeds: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis.

Samen buiten sporten mogelijk maken

We kunnen ons voorstellen dat de sportverenigingen staan te trappelen om met hun jonge leden weer sportief bezig te kunnen zijn. Als gemeente werken we graag met u samen om dit mogelijk te maken binnen de geldende Coronamaatregelen. Wij vragen u daarbij ook te kijken naar sportmogelijkheden voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van uw vereniging. 
Voordat u activiteiten ontplooit, vragen we u eerst contact met ons op te nemen. Dat kan via info@heusden.nl of via 073-513 17 89. 

Nog geen nieuwe noodverordening

Helaas hebben wij nog geen nieuwe versie van de noodverordening ontvangen van Veiligheidsregio Brabant-Noord. Helaas is daarmee ook voor ons nog niet alles duidelijk. Door contact met ons op te nemen, kunnen we samen kijken wat er kan. 

Uitgelicht