Een inwoner van Heusden heeft Coronavirus

De GGD heeft bevestigd dat een inwoner van de Vesting Heusden het Coronavirus heeft. Hij zit op dit moment in thuisquarantaine en maakt het naar omstandigheden goed. De GGD is het contactonderzoek gestart.

De burgemeester heeft contact gehad met de GGD en is op de hoogte gebracht van wat er voor deze inwoner gedaan wordt. Burgemeester Willemijn van Hees: “Het belangrijkste op dit moment is natuurlijk de gezondheid van de patiënt in Heusden. Ik heb contact met hem gehad en wens hem een voorspoedig herstel toe. Daarnaast heb ik alle vertrouwen in de professionals van de GGD en het RIVM. Ik kan me heel goed voorstellen dat er onder onze inwoners vragen en zorgen leven. Ik raad iedereen aan de informatie van het RIVM en de GGD goed te volgen en adviezen van deze organisaties op te volgen”. 

Wat kunnen inwoners van Heusden doen?

Het is belangrijk om het advies van het RIVM op te volgen: was je handen regelmatig met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
Meer informatie staat op www.heusden.nl/coronavirus. Daar treft u verwijzingen aan naar de websites van het RIVM en de de Rijksoverheid
Bij vragen kunt u ook bellen met het speciale publieksnummer 0800-1351. 
 

Uitgelicht