Even voorstellen - jeugdburgemeester Noah

Op woensdag 11 december waren de verkiezingen om jeugdburgemeester van 2020 te kunnen worden. Samen met alle andere kandidaten arriveerden we om 18:45 bij het gemeentehuis in Vlijmen. En ik wilde het echt dolgraag worden omdat het voor mij een nieuwe uitdaging/belevenis was en daarbij ook nog een mooie kans om iets te doen voor Heusden.

Nou ben ik blij dat ik, samen met Eefje, jeugdburgemeester van 2020 mocht worden.

Hoe ik dat heb ervaren? Nou, voor mij begon het als volgt: we werden naar binnen gebracht door onze ouders, dan werden we ontvangen door de burgemeester en de wethouders. Daarna werden we naar een ruimte gebracht en toen gingen we solliciteren. Dat was spannend, want we werden door de hele kamer gefotografeerd en gefilmd. Dat was best verwarrend… en alsof dat nog niet genoeg was, was de burgemeester er ook en een paar wethouders keken ook nog naar ons. Er waren 20 kandidaten, die het ook wilde worden. Maar het was in ieder geval wel leuk. Toen de burgemeester de namen bekend ging maken van de jeugdburgemeesters, was iedereen helemaal gespannen. De onderwerpen werden opgenoemd, daarna werden de namen gezegd. Toen ik hoorde dat een van de nieuwe jeugdburgemeesters het had over onderwijs begon bij mij het lampje te branden. Dat was namelijk een van mijn onderwerpen. Toen mijn naam werd genoemd, voelde ik me super trots!

Mijn onderwerpen waren puur onderwijs en een veilige woonomgeving. Onderwijs vind ik erg belangrijk. Zo zou ik graag voor iedere klas een leraar willen hebben en extra hulp waar nodig is. Ook genoeg invallers en dat leerkrachten goed betaald krijgen vind ik belangrijk. Mannen en vrouwen moeten ook gelijk betaald krijgen.

Vernieuwend onderwijs is ook een punt van mij. Want “Hoe maak ik onderwijs leuk voor nieuwe leerkrachten?”  Bijvoorbeeld verschillende werkvormen.

  • Bewegend leren,
  • leren met je handen,
  • Creatief leren enz.

Onderwijs moet leuk zijn om te krijgen en om te geven

Er moet ook veiligheid zijn in de gemeente Heusden.  Een veilige plek om te spelen en buurtfeesten moeten georganiseerd worden zodat je goed contact hebt met je buurt. Dat maakt het een stuk gezelliger. Buiten dat hebben we ook genoeg plannen, waaronder naar het bejaardentehuis gaan en nog veel meer. Het is daarom nu al een aanrader om mee te maken!

Groetjes

Noah Klerkx

Uitgelicht