Even voorstellen - jeugdburgemeester Eefje

Hallo,

Ik ben Eefje van Wezel. Ik ben 11 jaar. Ik heb 2 zusjes  Renske (8) en Yfke (4). We wonen in Elshout. Ik vind het leuk om te handballen. Ik train 2x in de week en in het weekend is er vaak een wedstrijd. Daarnaast vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken.

Ik heb gesolliciteerd omdat het me leuk en interessant leek om jeugdburgemeester te worden. Daarnaast wilde ik iets betekenen voor zieke kinderen, kinderen die worden gepest en voor kinderen met overgewicht. Ik was super zenuwachtig voor de presentatie, maar toen ik hoorde dat ik jeugdburgemeester was geworden was ik super blij! Ik wil  3 onderwerpen voor kinderen aan gaan pakken namelijk pesten, meer sporten en zieke kinderen.

Nu ga ik iets vertellen over mijn plannen:

Pesten: Het komt erg vaak voor dat kinderen gepest worden. Hier wil ik als jeugdburgemeester graag iets aan veranderen. Dit wil ik doen door met kinderen die worden gepest én met de pesters te gaan praten. Pesten kan namelijk grote gevolgen hebben.  

Sporten: Helaas zijn er steeds meer kinderen met overgewicht. Als jeugdburgemeester van Heusden wil ik de noodzaak van sporten onder de aandacht brengen. Dat wil ik doen door evenementen te organiseren, denk bijvoorbeeld aan de koningsspelen, een dag waar je alleen maar sport, super leuk toch!

Zieke kinderen: Ik wil graag iets betekenen voor zieke kinderen in de gemeente Heusden. Het lijkt mij leuk om hen op te vrolijken door meerdere gezellige middagen met allerlei spelletjes te organiseren. Dit kan bij hen thuis, maar ook in een buurthuis in de verschillende dorpen in onze gemeente.

Naast mijn eigen plannen ga ik ook samen met Noah, de andere jeugdburgemeester, naar verzorgingstehuizen om samen met ouderen activiteiten te doen.

Ik heb heel veel zin in dit jaar als jeugdburgemeester!

Groetjes,

Eefje van Wezel

Uitgelicht