Honden houden

Heb jij een of meerdere honden? Dan weet je vast dat je hiervoor hondenbelasting moet betalen. De komende weken voeren wij huis-aan-huis controles uit of er van elke hond aangifte is gedaan.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Op verzoek wordt dit getoond. Treft een controleur een hond aan, die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan ontvang je van de controleur een aangifteformulier om alsnog aangifte te doen. Als je niet thuis bent en de controleur heeft het vermoeden dat op jouw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier achter.

De hondenbelasting gaat in vanaf de eerste volledige maand dat je een hond hebt. Meld je de hond in de loop van het jaar af, dan betaal je tot en met de maand van afmelden. Bij het afmelden moet je bewijsstukken overleggen, bijvoorbeeld een rekening of verklaring van de dierenarts dat de hond is overleden. Je kunt hier digitaal aangifte doen.  Wil je liever persoonlijk aangifte doen? Dan kun je tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen.

Wil je weten waarom je belasting moet betalen en wat de hoogte van de belasting is klik dan hier!

 

Uitgelicht