Gemeentepolis

De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas 2019, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis. De regeling is met name interessant voor mensen met hoge ziektekosten zoals chronisch zieken en gehandicapten.

De Gemeentepolis is een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Zo kun je een pakket kiezen dat past bij jouw situatie. Heb je hoge zorgkosten, dan kan het meest uitgebreide verzekeringspakket interessant voor je zijn. Als gemeente dragen we aan deze polis € 35 per maand bij. Die korting is al verrekend in het premiebedrag. In dat geval heb je dus een brede dekking voor relatief minder geld. De gemeentepolis 2020 wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ.

Hoe kies je een pakket?

De zorgverzekeraars CZ en VGZ  accepteren je voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid. Voor een aanvullende verzekering is wel van belang dat je geen schuld hebt bij de zorgverzekeraar. Kijk op www.gezondverzekerd.nl  wat de verschillen zijn tussen je huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Je kunt dan ook zien welk pakket, in jouw situatie, het beste past en wat de kosten zijn. 

Aanmelden vóór 1 januari 2020

Wil je meedoen aan de gemeentepolis en heb je jouw keuze gemaakt, dan kun je jezelf via www.gezondverzekerd.nl aanmelden voor de gewenste ziektekostenverzekering. Doe dit vóór 1 januari 2020! Heb je hulp nodig en wil je graag dat er iemand met je meekijkt, dan ben je van harte welkom op het Spreekuur Geldzaken van de Bijeen teams:

  • Bijeen team Drunen:  dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur
  • Bijeen team Vlijmen: maandag van 13.00 tot 15.00 uur
  • Bijeen team Oudheusden: donderdag van 9.30 tot 11.30 uur.

Maak je al gebruik van de gemeentepolis?

In 2020 betaal je in principe meer zorgpremie dan in 2019. Dit komt vooral door een nieuwe wet, die bepaalt dat de zorgverzekeraar de korting die ze aanbiedt bij de gemeentepolis moet verlagen. Daarnaast wordt de premie voor 2020 hoger.  Je ontvangt in 2020 ook meer zorgtoeslag, waardoor je er financieel minder van merkt.

Meer informatie

Wil je weten of je onder de 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum zit? Kijk dan op www.baanbrekers.org/gemeentepolis. Op deze website van Baanbrekers vind je ook meer informatie over de nieuwe Gemeentepolis, waaronder de veel gestelde vragen en antwoorden.

Het is verstandig om het aanbod van de gemeentepolis te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Sluit de polis nog aan bij jouw zorgbehoefte? Een andere verzekering kan goedkoper en geschikter zijn dan de gemeentepolis. Dit kun je eenvoudig nagaan op: www.independer.nl

Uitgelicht