Samen voor nieuwe, duurzame clubgebouwen voor SC Elshout

SC Elshout heeft een droom, de gemeente deelt die droom. We gaan samen de handen uit de mouwen steken voor een duurzaam, nieuw clubgebouw voor een sportvereniging waar een derde van de inwoners van Elshout sport.

De club en de gemeente zijn automatisch partners: de vereniging heeft de kantine in eigendom, de gemeente is eigenaar van de andere gebouwen. De gemeente heeft ook al geld vrijgemaakt voor de vervanging van de kleedruimten. Het college reageerde positief op presentatie van de dromen van SC Elshout. “Sommigen denken pas aan duurzaamheid als het gebouw er staat, SC Elshout denkt er al aan bij het maken van de plannen” vatte de burgemeester de algemene indruk samen na de presentatie tijdens de collegevergadering van 25 juni.

Beide partijen hebben kennis en expertise, dromen van een duurzaam gebouw en zien SC Elshout als een hele belangrijke pijler voor het dorp Elshout. “We willen vanaf het begin goed samenwerken met als doel een realistisch project en duurzame clubgebouwen”, benoemde het projectteam van SC Elshout de manier waarop zij in deze wedstrijd zitten. 

Duurzaam dóen

Duurzaamheid op een realistische manier waarmaken als een voorbeeld van duurzaam bouwen in de praktijk. We praten in Nederland heel veel over duurzaamheid, dit is een voorbeeld van duurzaam dóen. De gemeente ziet dan ook kansen om in Nederland subsidie te vinden voor dit project. Iedereen in Nederland zit te wachten op dit soort projecten om te zien hoe duurzaamheid kan. Met de juridische kennis van de gemeente kunnen aan het begin van het project de mogelijkheden goed in beeld gebracht worden. SC Elshout wil ook kijken naar flexibele inzet van de gebouwen voor andere partners, op momenten in de week waarop de club de gebouwen niet in gebruik heeft.

SC Elshout

Uitgelicht