Heusden700

2018 was het jaar waarin de restauratie van de vesting Heusden 50 jaar geleden afgerond was. Waar Harmonie st. Cecilia in Haarsteeg hun 175 jarig bestaan vierden en waarin de vesting Heusden ongeveer 700 jaar stadsrechten heeft. Kortom een jaar vol hoogtepunten en waarin we stil hebben gestaan bij de rijke geschiedenis van Heusden, maar vooral een jaar dat gevierd is onder de noemer Heusden700.

Door inwoners, verenigingen en stichtingen was er een prachtig feestprogramma samengesteld waarin de hoogtepunten terugkwamen. Het jaar trapte we af met het spectaculaire ‘Licht op de vesting’. De geschiedenis van Heusden werd mooi belicht in verschillende evenementen, concerten en exposities en het boek ‘Thuis in Abdij Mariënkroon’. Meerdere evenementen zagen in Heusden700 het levenslicht en werden voor de eerste keer georganiseerd. Verder kwam de Zuiderwaterlinie op verschillende momenten mooi terug in het programma. Een dwarsdoorsnede van de Heusdense bevolking is vastgelegd op de gevoelige plaat en gebundeld in het beeldende boek ‘Wij zijn Heusden’. Zeven talenten, begeleid door zeven meesters, zijn op een creatieve manier aan de slag gegaan met het themajaar en hebben prachtige eindwerken afgeleverd. Het jaar is afgesloten met het concert van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia in Haarsteeg. Zij namen de bezoekers van het concert mee op een muzikale reis door de tijd met harmoniemuziek van 1843 tot 2018.

Wij blikken terug op een prachtig jaar en willen alle organisaties, vrijwilligers en bezoekers bedanken die Heusden700 mogelijk hebben gemaakt.

Uitgelicht

Logo Heusden700