• Zonnepark Hooibroeken

    Zonnepark Hooibroeken aan de Polderweg 1 in Oudheusden is het eerste plan voor grootschalige opwekking van duurzame (zonne-) energie in het buitengebied van onze gemeente. Een initiatief van de lokale energiecoöperatie Energiek Heusden, grondeigenaar familie Vugts en ontwikkelaar Sunvest B.V. Wij beschouwen dit initiatief als een pilotproject waarbij we maximaal willen faciliteren en stimuleren omdat dit aansluit op onze duurzaamheidsdoelen. Dit proces is weer een stapje dichterbij gekomen.

  • Terugblik Meet Up van Energiek Heusden

    Ruim 150 belangstellenden waren aanwezig bij de Meet Up van Energiek Heusden over duurzaamheid, energietransitie en klimaat op vrijdag 8 oktober in de Voorste Venne in Drunen. Daarmee kan Energiek Heusden terugkijken op een succesvolle avond. Ook wethouder Mart van der Poel was een van de sprekers. Hij vertelde over de duurzame ontwikkelingsplannen in de gemeente Heusden en wat daarbij de uitdagingen zijn voor ons allen en hoe we daarmee omgaan. Natuurlijk kwam ook het zonnepark Hooibroeken aan bod. Cabaretier Ron Scheepers nam alle sprekers op de korrel.

  • Kan ik mijn cv-ketel beter vervangen of niet? 

    Er is op dit moment geen verplichting om gasketels te vervangen door een duurzaam alternatief. Wanneer je jouw gasketel vervangt door duurzame energie draag je natuurlijk bij aan vermindering van de CO2-uitstoot en een schonere leefomgeving. Bij oudere cv-ketels is het zelfs vaak voordeliger om deze te vervangen door een nieuwe gasketel. Nieuwere gasketels zijn namelijk voordeliger voor het klimaat en jouw portemonnee. Wil je meer tips en weetjes lezen? Klik dan snel verder...