Geen zwemwater

23 juni 2020 - Een verkoelende duik in een van de wateren in Vlijmen Noord, Geerpark en De Grassen lijkt aantrekkelijk met dit warme weer, maar is het zeker niet. Het is geen zwemwater. Waterschap en gemeente waarschuwen om hier niet te gaan zwemmen en geen honden in het water te laten gaan! Niet alleen vanwege blauwalg door het warme weer. Maar metingen wijzen uit dat er hoge bacteriologische waarden in deze wateren aanwezig zijn, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt als er in het water wordt gegaan. Dit wordt veroorzaakt door de hevige regenval van de afgelopen dagen, waardoor alle riooloverstorten in het stroomgebied gefunctioneerd hebben.

Dus voorkom dat je ziek wordt door dit water en zoek verkoeling elders!  Kijk voor veilig natuur zwemwater op:  www.zwemwater.nl
Op openbare locaties met zwemwater plaatsen wij ook waarschuwingsborden als er eikenbomen staan met eikenprocessierupsen. Wij adviseren om niet in dit water te gaan zwemmen, de brandharen van de eikenprocessierups drijven namelijk op het water. Deze brandharen geven huidirritatie. Bovendien kun je deze inslikken of in je ogen krijgen.

Helaas kunnen we het niet leuker maken, maar wel waarschuwen. We plaatsen daarom waarschuwingsborden.

Uitgelicht