BSO Sport Kids timmert nestkasten

Kinderen van de buitenschoolse opvang “BSO Sport Kids” van Mikz Kinderopvang zijn op dinsdag 18 februari 2020 druk in de weer geweest met hamers, spijkers en hout. Zij timmerde, samen met vrijwilligers van de natuur- en milieuvereniging gemeente Heusden, nestkastjes voor vogels.  

De kasten moeten nog geschilderd worden, daarna worden ze opgehangen in het gebied van de Heidijk. Door extra vogels naar het gebied te trekken probeert de gemeente Heusden samen met de natuur- en milieuvereniging de biodiversiteit te vergroten waardoor de overlast van de eikenprocessierups op een natuurlijke wijze wordt bestreden.

De kasten worden opgehangen langs de Heidijk, vanaf de Emmamolen in Nieuwkuijk tot aan de kruising met de Vendreef in Vlijmen. In het gebied ten westen van de Nieuwkuijksestraat hangen al veel nestkastjes. In het najaar gaan de kinderen van de buitenschoolse opvang op onderzoek uit om te kijken welke vogel in zijn kastje heeft gebroed. Binnenkort start er nog een timmersessie met een andere groep kinderen van deze BSO. 

Kinderen aan de slag

Uitgelicht