Genomineerden 2018

In de volgende categorieën vind je de genomineerden voor de Dromen. Doen. Heusden. -awards 2018. 
 

Doener (Vrijwilliger)

De volgende Doeners zijn genomineerd in categorie Vrijwilliger:

Annemarie Putters
Al jarenlang zet ze zich in voor de handboogsport in Herpt en Drunen, ook op regionaal niveau. Het laatste jaar heeft ze daarbij stichting Vestingfeesten in Heusden weer nieuw leven ingeblazen. Ze weet niet alleen iedereen te motiveren maar heeft ook het secretariaat op zich genomen. 

Ell de Gouw
Al jaren zet Ell zich belangeloos in voor mensen met een beperking. Zo geeft ze dansles aan deze doelgroep via Demolition Linedance. Ell heeft de samenwerking gezocht met diverse partijen om haar initiatief de 'Vrijetijdsmarkt voor Specials' tot uitvoering te kunnen brengen. Inmiddels hebben er al twee edities plaats gevonden.  Zo is er dankzij de Vrijetijdsmarkt nu structureel tennisaanbod bij LTC Achter de Bogen. De Vrijetijdsmarkt brengt met haar laagdrempelige aanpak vele organisaties en consumenten met elkaar in contact, waardoor de doelgroep actief mee kan doen in de maatschappij.

Pieter de Lange
Pieter de Lange is druk bezig met de gemeente Heusden HARTVEILIG te maken! Dit betekent dat er in de gemeente een goede dekking is van aanwezige AED's. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar apparaat dat hulp kan bieden bij een plotselinge hartstilstand. 

Rob Jonkers en Corne Smits
Voorzitter en bestuurslid van stichting zeepkistenrace Elshout, wat dit jaar haar 3e lustrum viert. De heren zijn bij alle 15 edities zeer betrokken geweest, en hebben ieder jaar alle tijd en middelen belangeloos beschikbaar gesteld.

Rieky Schalken
Rieky is de drijvende kracht achter de website HalloHeusden.nl. De website brengt op een kwalitatief hoogwaardige wijze het nieuws uit onze gemeente in beeld. Rieky is eindredacteur en houdt de website en het redactieteam draaiende. Dat doet ze al veertig jaar (eerst voor De (Vlijm)Scherper, nu online via HalloHeusden.nl)

José van Beurden 
José is bij verschillende verenigingen actief vrijwilligster en/of zelfs voorzitter. Onder andere bij: KBO, OHV, de Lambertuskerk, buurtvereniging en Cello. Ook kookt ze een paar keer in de week voor een grote groep van stichting Bijeen-ontmoeten. Daarnaast staat ze altijd voor iedereen klaar!

Doener (Sporter)

De volgende Doeners zijn genomineerd in categorie Sporter:

Sterre van Loon 
Sterre is geselecteerd voor Topturnen-Zuid. Ze heeft het doel gesteld om de Olympische Spelen te behalen.

Noor van de Griendt
Noor geeft dansles en is danseres bij SHJ Drunen. In 2018 is zij met haar choreografie eerste geworden op het NK in Ahoy. 

Maikel Govaarts
Maikel is in 2018 Nederlands Kampioen Mountainbike geworden, hij was 5e op het EK Veldrijden en 7e bij het WK Veldrijden. 

Fleur van der Linden
Fleur won in 2018 het zilver bij het NK Junioren. Als jongste deelnemer (16) aan het NK Dames, wist ze de vierde plek te veroveren. Haar persoonlijk record polsstokhoogspringen werd met 50 cm. verbeterd naar 3.90 meter, het Nederlands record staat op 4.00 meter. Met deze prestatie werd de Drunense uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Trainingen Junioren 2018/2019 in Papendal. Helaas sprong ze haar persoonlijk record net te laat want dit was voldoende geweest om de door de Atletiekunie gestelde EK U18 limiet te halen.

FC Drunen - jongens onder 17
Dit team speelt al vanaf de welpen met elkaar. Ze zijn gepromoveerd naar een hogere klasse door ongeslagen zowel kampioen te worden in de voorjaars- en najaarscompetitie. Daarnaast hebben ze een 2e plaats behaald in de finales van de KNVB-Beker.

Software Society/Avanti Dames 1
De dames van Avanti zijn kampioen geworden in de 2e klasse. Daardoor promoveren zij! Daarnaast hebben zij deelgenomen aan de bekercompetitie.

Doener (Ondernemer)

De volgende Doeners zijn genomineerd in categorie Ondernemer:

Gerard en Irma Keetels
Samen maken zij veel mensen blij met hun supermooie ballonnen creaties. Hiermee wordt ieder kinderfeestje,  bruiloft, openingen of jubilea speciaal!

Maurice Emmers
Als 21-jarige jongeman zit hij al 10 jaar in het 'zwarte-pieten vak'. In december 2018 heeft hij zijn eigen stichting hierin opgericht.

Jarmo Beekmans
Jarmo is enorm betrokken bij Keurmerk Veilig Ondernemen! Daarnaast is hij zeer actief, positief en denkt altijd in mogelijkheden (oplossingsgericht). Hij heeft in 2018 daarnaast zijn diensten uitgebreid en plannen gemaakt om de groei van zijn bedrijf verder te kunnen realiseren. 

Jos van der Ven van Stichting de Schroef
Jos van Stichting de Schroef leidt de cursus citytrainers. Hierdoor leren kinderen hoe zij sportles kunnen geven. Verder leren ze ook presenteren en organiseren. Hierdoor hebben veel kinderen al ervaring opgedaan in het ondernemen! 

Droom 2018

De  volgende Dromen zijn de afgelopen maand genomineerd voor de award Droom 2018:

Coöperatieve vereniging Hedikhuizen Duurzaam
Het dorp Hedikhuizen heeft het lef getoond en het initiatief genomen om een heel dorp te gaan verduurzamen. Niet alleen de energievoorziening voor de woningen, maar ook voor de bedrijven en de mobiliteit van bewoners en bedrijven moet CO2-neutraal worden. Het dorp wil, door zelf energie op te wekken en te distribueren, middelen genereren om te investeren in de leefbaarheid van het dorp. Zo legt het dorp een verbinding tussen sociale en fysieke doelstellingen.

Team Young Solar Challenge
Het huidige team van het d'Oultremontcollege is in 2018 vol enthousiasme aan de slag gegaan met de Young Solar Challenge. Hun droom wordt in 2019 werkelijkheid, want dit jaar wordt voor de eerste keer een race van de Young Solar Challenge gehouden in vesting Heusden. Ze hebben contacten gelegd met professionals die hun bijstaan in raad en daad. Passie, gedrevenheid, school en bedrijfsleven komen hier samen om te leren en te ervaren. 

Alexander van Weert / Alles voor Mekaar
Alexander van Weert zet met de stichting Alles voor Mekaar alles op alles om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Zo zorgen ze ervoor dat het sociale contact groeit en mensen elkaar weer gaan helpen zoals dit voeger het geval was! Dit vergroot het samenhorigheidsgevoel enorm!

Heusdenaar van het Jaar

In 2018 zijn er 12 Doeners van de Maand gekozen om uiteenlopende redenen. Daarmee maken zij automatisch kans op de titel Heusdenaar van het Jaar.

Rowdy van Son
Rowdy van Son uit Vlijmen werd in januari 2018 de eerste Doener van de maand. Hij wist maar liefst twee keer wereldkampioen te worden met zijn twee zebravinken. De zebravinken zijn door Rowdy zelf gekweekt.

KindPakket vloggers (Willy Affourtit, Debbie Meeusen, Erwin Dieterich, Marian van Beugen en Nadia Ameziane)
Samen mochten zij een taart in ontvangst nemen als Doeners van de maand! Als vloggers lieten zij, in video's over het KindPakket, zien dat deze regeling uitkomsten bied voor ouders en gezinnen die leven in de bijstand. Openhartig en vol overgave zetten in om het KindPakket bekend te maken.

Bestuur Stichting de Voorste Venne
Het bestuur van Stichting de Voorste Venne is in 2018 uitgeroepen tot Doener van de maand. Mede door hun inzet is het geheel vernieuwde Cultureel Centrum de Voorste Venne tot stand gekomen.

Organisatie van de Drunense Duinenloop
De organisatie van de Drunense Duinenloop organiseerde voor de 37e keer dit prachtige hardloopevenement. De Drunense Duinenloop is uitgegroeid tot een onmisbaar hoogtepunt in de Heusdense samenleving.

SamenLoop voor Hoop
Een goed evenement organiseren doe je niet zomaar! En dan ook nog eens € 115.259,00 in zamelen voor kankeronderzoek met dit evenement.... Dat maakt je tot recht een Doener van de Maand. Daarom is de organisatie van de SamenLoop voor Hoop gekroond met deze titel. Op alle fronten was het een geslaagd weekend waarbij saamhorigheid en het leven gevierd werden.

Vlijmens Spektakel
Het Vlijmens Spektakel werd in juni op het vernieuwde Plein in Vlijmen op de planken gebracht. In een zeer korte tijd  werd het evenement georganiseerd dat in het teken stond van verbinding, verbroedering en het maken van nieuwe contacten. Het werd een groots spektakel vol zang, muziek, toneel, sport en educatie.

Energiek Heusden
Energiek Heusden werd uitgeroepen tot Doeners van de maand. Zij timmert stevig aan de weg om duurzaamheid in onze gemeente op de kaart te zetten en heeft al verschillende activiteiten op haar naam staan. Dit jaar organiseerde ze een thema-avond met als titel: ‘Voor een duurzame toekomst’. Met meer dan 250 bezoekers mag de organisatie van deze thema-avond terecht als mijlpaal worden gezien.

Keukenbazen Merel en Roos
Merel en Roos Buijs van Team de Knoflookjes uit Herpt wisten dit jaar de Keukenbazen Battle 2018 van Agrifood Capital te winnen met hun ' Ruige Ravioli'. De burgemeester van Heusden mag zich daarom een jaar lang 'Smaakburgemeester van Nederland' noemen. Daarmee hebben Merel en Roos Heusden op een smakelijke wijze op de kaart gezet!

Ton van Dort
Ton van Dort zet zich al 50 jaar(!) in als vrijwilliger voor politie-eenheid Oost-Brabant.

Jeugdburgemeesters Casper en Julia
Het afgelopen jaar hebben zij zich extra ingezet als jeugdburgemeester tijdens verschillende evenementen en optredens!

Stichting Leergeld
De manier waarop de vrijwilligers van Stichting Leergeld zich inzetten voor armoedebestrijding in de gemeente verdient een compliment! Na hun bijdrage aan het jeugdcongres met thema 'armoede' in oktober, organiseerden ze op 20 november het symposium 'Weg van de armoede'.

Talal Saadi
Talal Saadi zet zich in onze gemeente als tolk en vrijwilliger in bij stichting vluchtelingenwerk. Dankzij zijn hulp kunnen vluchtelingen in Heusden meedoen! Met zijn hulp komen deze vluchtelingen zelfs aan een baan waardoor ze sneller integreren in de Heusdense samenleving.

 

 

 

Uitgelicht