Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Talent2Work: werk maken van talent

Zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk krijgen. Dat willen de gemeente Heusden en Baanbrekers met het werkgelegenheidsproject Talent2Work bereiken. Doel is zoveel mogelijk werkzoekenden en ondernemers direct met elkaar in contact te brengen, zodat er mooie nieuwe werkrelaties kunnen ontstaan.

Uitstroommeter op 139!

De uitstroommeter staat inmiddels op 139. Dit betekent dat 139 mensen via Talent2Work aan de slag zijn gegaan via een werkervaringsplaats, stage, vrijwilligerswerk of reguliere baan. Dayenne Oerlemans was de 100ste match. Zij zet bij De Rijdende Ruiter een eerste stap richting betaald werk. Lees hier het artikel van de gemeentelijke informatiepagina van 9 oktober.

Agenda

De volgende rondleidingen staan op de agenda:

  • 25 februari 2014, 15.30 uur: Balade, Balade 221 in Waalwijk
  • 12 maart 2014, ‘s ochtends: Zorg², Nieuwevaart 16 in Sprang-Capelle (onder voorbehoud)
  • 26 maart 2014, 10.30 uur: Point to Paper, Industrieweg 60 Waalwijk

In voorbereiding zijn er nog rondleidingen bij:

  • Brouwers Groenaannemers
  • De Mariënkroon in Nieuwkuijk

Verder zijn er speeddates in voorbereiding bij:

  • Elektrolas in Waalwijk
  • Van Son onderhoud & schilderwerken BV in Waalwijk

Werkervaringsplaatsen 

Talent2Work heeft op het moment verschillende werkervaringsplaatsen. Klik hier.

Nominatie Best Gejat Prijs

Met werkgelegenheidsproject Talent2Work zijn Heusden en Gilze en Rijen genomineerd voor de Best Gejat Prijs 2013. De prijs stimuleert gemeenten meer gebruik te maken van elkaars expertise en niet steeds zelf het wiel uit te vinden. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt tijdens het  KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) Jaarcongres op 16 januari 2014.

Workshop Solliciteren

Verschillende kandidaten hebben inmiddels de praktijkgerichte trainingen bijgewoond. Behalve praktische tips over solliciteren, bieden de workshops werkzoekenden ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met anderen te delen. Verder bieden de workshops de kandidaten de mogelijkheid om extra ondersteuning te krijgen op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden. Meer weten over de workshops? Of meteen aanmelden? Neem dan contact op met uw contactpersoon van Baanbrekers. Een e-mail sturen kan ook. Vermeld hierbij altijd uw naam- adres- en woonplaatsgegevens en de naam van uw contactpersoon.

Uit de praktijk

 

Uit het Brabants Dagblad van juni; Project levert 41 banen op

Talent2Work koppelt werkzoekenden aan bedrijven in gemeente Heusden. 41 inwoners van de gemeente die in januari nog een uitkering hadden, hebben inmiddels weer werk. Een verdienste van Talent2Work.
Klik hier voor het artikel.

Na werkervaringsplaats aan het werk

Via Talent2Work worden ook werkervaringsplaatsen aangeboden. Zo is Renata Knippels bij het zwembad in Vlijmen na een werkervaringsplaats nu als oproepkracht aan het werk. Klik hier voor haar verhaal.

Door werkervaringsplaats weer werkritme

Talent2Work bezoekt regelmatig organisaties en bedrijven. Door direct contact tussen werkzoekenden en werkgevers groeit de kans dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. In de vorm van een stage, een werkervaringsplaats of nog mooier een betaalde baan. Werkervarings- en stageplaatsen geven de kans om binnen de organisatie ervaring op te doen. Als werkzoekende kom je weer in een werkritme. Het geeft je gelegenheid om na te gaan of het werk bij je past. Je komt weer onder de mensen, legt nieuwe contacten wat het doorstromen naar regulier werk veelal gemakkelijker maakt. Sjoerd Hogervorst vond via een werkervaringsplaats weer een vaste baan. Lees hier zijn verhaal. 

Eerder dit jaar waren er de themawerken Food en Logistiek, Zorg en Welzijn en Techniek. We bezochten de gemeentewerf en Mariënkroon. Wil je daarover meer weten? Terugblik bedrijfsbezoeken


Uitgelicht

meer informatie

TALENT2WORK HEUSDEN IEDEREEN Doet Mee

Zoeken