Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Over de gemeente Trouwen in Heusden

Trouwen in Heusden

Trouwen doet u natuurlijk met de partner van uw keuze! Maar op uw trouwdag heeft u met nog meer mensen te maken. Mensen die vaak een persoonlijk stempel op deze mooie dag drukken. Denk bijvoorbeeld aan de trouwambtenaar. De gemeente Heusden kent er 7. Stuk voor stuk proberen zij naast het officiële gedeelte persoonlijk invulling te geven aan het ambtelijk deel van de bruiloft. Hoe ze dat doen verschilt per persoon. Graag stellen ze zich aan u voor.

Trouwambtenaar

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) voltrekt uw huwelijk. Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om huwelijken te voltrekken. In de gemeente Heusden zijn meerdere trouwambtenaren. U kiest de trouwambtenaar die u het meest aanspreekt. 

Een eigen trouwambtenaar? 

Dat kan ook. Het verzoek om een 'eigen' trouwambtenaar uw huwelijk te laten voltrekken moet u hier indienen. Zijn de stukken in orde, dan wordt de 'eigen' ambtenaar door het college benoemd als babs en kan hij of zij uw huwelijk voltrekken op het door u gekozen moment. Aan een externe eigen trouwambtenaar zijn kosten verbonden.

Trouwlocaties

De gemeente Heusden telt een aantal prachtige locaties waar u uw huwelijk kunt voltrekken. Denk bijvoorbeeld aan het schitterende Gouverneurshuis in de vesting Heusden of het idyllisch gelegen Giersbergen.

Meer informatie over trouwen


Uitgelicht

Trouwringen

Zoeken