Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Hier moet je zijn
  30 oktober 2014
  RTL 4 heeft op donderdag 16 oktober in de gemeente Heusden opnames gemaakt voor het programma ‘Hier moet je zijn’. Het filmpje is bedoeld om de verkoop van kavels en bouwgrond te stimuleren.
 • Bijeen: voor zorg, jeugd en werk
  22 oktober 2014
  Voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben op het gebied van Wmo, jeugd en werk, heeft de gemeente een nieuwe organisatie opgezet: Bijeen. Bijeen is een netwerk van partijen dat staat voor een andere aanpak in de zorg; dicht bij u en op maat.
 • Zachte landing bij hulp bij het huishouden
  20 oktober 2014
  De gemeente Heusden wil de hulp bij de huishouding binnen de Wmo handhaven, maar gaat het anders organiseren om deze maatwerkvoorziening voor de toekomst betaalbaar te houden.
 • Overlast van bomen
  15 oktober 2014
  Naast het feit dat bomen voor een goede luchtkwaliteit zorgen, kunnen bomen ook bijdragen aan een sfeervolle omgeving. Helaas zorgen bomen soms ook voor overlast. In lang niet alle gevallen kan dan een kapvergunning worden verleend.
 • Voorkom overlast bij open haard/houtkachel
  07 oktober 2014
  Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat dit veel meer verontreiniging verspreidt dan andere verwarmingsmethoden en nogal eens overlast geeft.
 • Sip Marine BV koopt pand op Metal Valley
  01 oktober 2014
  Bedrijventerrein Metal Valley in Drunen wordt verrijkt met een innovatief engineeringsbedrijf dat gerelateerd is aan de metaalwereld. Gemeente Heusden verkoopt het kantoorpand aan de Alcoalaan 2 aan Sip Marine BV.
 • Gemeente en Heijmans zetten in op snelle doorontwikkeling centrum Vlijmen
  01 oktober 2014
  Het college van Heusden en Heijmans hebben gezamenlijk besloten de gemeenteraad voor te stellen om een alternatief plan voor het centrum van Vlijmen verder te onderzoeken. Hiervoor is het noodzakelijk de huidige Ontwikkel- en RealisatieOvereenkomst (ORO) te ontbinden. Voor een snellere voortgang verdient een alternatief plan de voorkeur boven reparatie van het vernietigde bestemmingsplan en exploitatieplan.
 • Gemeente Heusden sluit frontoffice in Drunen
  01 oktober 2014
  Vanaf maandag 17 november kunt u voor de gemeentelijke producten niet meer terecht in het gemeentehuis in Drunen. Vanaf deze datum kan dat alleen in het gemeentehuis in Vlijmen.
 • Subsidies 2015 aanvragen niet meer mogelijk
  01 oktober 2014
  Het aanvragen van waardering-, norm- en budgetsubsidies voor het jaar 2015 is vanaf 1 oktober 2014 niet meer mogelijk. Voor projectsubsidies gelden andere regels.
 • Klein chemisch afval
  01 oktober 2014
  Klein chemisch afval (kca) is afval van huishoudens met gevaarlijke bestanddelen en moet daarom apart worden ingeleverd. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar.
 • Commissie Bezwaarschriften
  01 oktober 2014
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 7 oktober 2014 hoorzittingen. Er vinden vijf openbare hoorzittingen plaats. Tijdens deze zitting worden de bezwaren behandeld, gericht tegen:
 • Restaureer uw rijksmonument
  15 september 2014
  De provincie Noord-Brabant heeft opnieuw geld beschikbaar gesteld voor de restauratie van rijksmonumenten. Deze keer gaat het om een bedrag van 2.950.000 euro.

Uitgelicht


Zoeken