Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Verkeersmaatregelen tijdens de 80 van de Langstraat
  27 augustus 2015
  Voor de veiligheid van de lopers en andere weggebruikers worden tijdens de doorkomst van de lopers verschillende wegen afgesloten.
 • Denkt u met ons mee over de herinrichting van het centrum van Vlijmen?
  27 augustus 2015
  De openbare ruimte is een belangrijk onderdeel van het Centrumplan Vlijmen. De gemeente Heusden gaat niet alleen het Plein zelf, maar ook de directe omgeving straks opnieuw inrichten.
 • Ouder-kind sporten start in september!
  26 augustus 2015
  Kom sporten in groepsverband tijdens de training van je kind(eren).
  In samenwerking met sportcentrum Total Fit, korfbalvereniging NDZW, voetbalvereniging Vlijmense Boys, balletschool Studio Max en hockeyvereniging VMHC gaat Stichting de Schroef voor het tweede jaar van start met een nieuwe manier van sporten binnen de gemeente Heusden!
 • Commissie bezwaarschriften
  24 augustus 2015
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 1 september 2015 hoorzittingen. Er vindt één openbare hoorzitting plaats.
 • Twee huurwoningen voor rolstoelgebruikers
  19 augustus 2015
  De gemeente Heusden en wooncorporatie Woonveste hebben besloten dat voor onderstaande woningen met aanbouw (slaap – en badkamer op begane grond), die uitgebreid zijn aangepast voor rolstoelgebruik, geschikte kandidaten kunnen worden voorgedragen.
 • Aanleg hondenuitrenveld Burgemeester Zwaansweg Vlijmen
  18 augustus 2015
  Volgende week, 24 tot en met 28 augustus, wordt gestart met de aanleg van een hondenuitrenveld aan de Burgemeester Zwaansweg in Vlijmen. Een deel van de beplanting langs de geluidsschermen wordt hiervoor gerooid. De bomen blijven staan.
 • Militaire oefening
  11 augustus 2015
  Er vindt 15 tot en met 17 augustus een militaire oefening plaats in onze gemeente. De oefening wordt gehouden in het kader van de opleiding tot officier bij het wapen der Genie. Dit houdt in dat de militairen zich te voet verplaatsen over bestaande wegen en paden.
 • Blauwalg
  10 augustus 2015
  Er is blauwalg geconstateerd in de vijver van het Breeveldpark in Drunen.
  Om de blauwalg te bestrijden is er een pomp aangezet om de vijver aan te vullen met water, zo komt er stroming in het water. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden.
 • De 80 van de Langstraat
  04 augustus 2015
  Het startschot van de 80 van de Langstraat klinkt op zaterdag 12 september om 20.00 uur. De gemeente stelt weer alles in het werk om het gezellige feest veilig te laten verlopen.
 • Ervaringen delen over jeugdhulp
  04 augustus 2015
  Kom jij uit deze regio, heb je ervaring met jeugdhulp en wil je die delen met beleidsmakers en wethouders? Doe dan mee aan Speak & Eat.
 • Borg op zwempas Die Heygrave en Het Run
  04 augustus 2015
  Heeft u een zwempas van Die Heygrave of Het Run en heeft u die vóór 1 januari 2011 aangeschaft, dan heeft u nog recht op de borg als u stopt met zwemmen.
 • Heusden wint Vergulde Zandloper
  31 juli 2015
  ‘Heusden kraait victorie’ kopte het Brabants Dagblad afgelopen zaterdag. Van alle 30 gemeenten in de regio reageerden wij het snelst op drie vragen die de krant de afgelopen periode liet versturen om te onderzoeken wie het snelst antwoordt. Wij sleepten de eerste prijs in de wacht.
 • Werkzaamheden in Vlijmen Noord
  14 juli 2015
  Bij stortbuien komt er water op straat te staan in Vlijmen Noord en dat zorgt voor problemen. De gemeente en het waterschap willen wateroverlast verhelpen en voorkomen. Hiervoor zijn aanpassingen nodig in de wijk.
 • Staat uw vereniging al op de kaart?
  14 juli 2015
  Via de nieuwe website van Bijeen Heusden kunnen verenigingen en organisaties zich gratis onder de aandacht brengen.
 • Aanmelding Nationale Burendag start 22 juni
  16 juni 2015
  Een buurtontbijt, een spelletjesmiddag of met elkaar het groen in de straat onder handen nemen. Dat zijn wat activiteiten die bewoners tijdens de Nationale Burendag in de straat doen. Op 22 juni start de inschrijving voor Burendag. Dus verzin een leuke activiteit en meld u aan!
 • Twaalf lintjes in Heusden
  24 april 2015
  Burgemeester Jan Hamming heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen twaalf inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Deze inwoners van Heusden zijn allen benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving.

Uitgelicht


Zoeken