Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Heusden antwoordt burgers het snelst
  31 juli 2015
  Daarmee hebben wij de Vergulde Zandloper in de wacht gesleept! In een onderzoek van het Brabants Dagblad reageerden wij van alle 30 gemeenten in de regio het snelst op drie vragen.
 • Werkgroep adviseert raad over bestuurlijke toekomst Heusden
  29 juli 2015
  Een werkgroep van de gemeenteraad heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de bestuurlijke toekomst van Heusden. Een belangrijk thema daarbij was: Hoe kunnen we samen met onze inwoners de burgerparticipatie vergroten? De werkgroep heeft hierover een advies uitgebracht dat op 29 september 2015 in de raad wordt besproken.
 • Pimpernelblauwtje is jarig
  29 juli 2015
  In natuurgebied de Moerputten vlakbij Vlijmen, is de terugkeer van het Pimpernelblauwtje gevierd. Wethouders van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden en Vught sneden de verjaardagstaart aan.
 • Start rioolvervanging Prins Hendrikstraat
  29 juli 2015
  De gemeente start 7 september a.s. met het vervangen van de riolering in de Prins Hendrikstraat in Drunen. De werkzaamheden starten aan de Stationsstraat en worden vervolgens in vijf fases uitgevoerd in de richting van de kruising met de Dillenburgstraat ter hoogte van het d’ Oultremontcollege.
 • Aangepaste openingstijden in de zomer
  28 juli 2015
  In de periode van 20 juli tot en met 28 augustus 2015 zijn de openingstijden van de balie van het gemeentehuis in Vlijmen en van Bijeen in Drunen aangepast.
 • College Heusden sluit onbewoonbare woning
  22 juli 2015
  Het college van Heusden gaat op grond van artikel 17 van de Woningwet een pand aan de Achterstraat in Vlijmen voor de duur van een jaar sluiten. Gezien de staat van het pand acht het college bewoning niet langer verantwoordelijk.
 • Erepenning voor wijnkoper Jan Janssen
  22 juli 2015
  Jan Janssen, Wijnkooper in de vesting Heusden, heeft dinsdag 21 juli de erepenning van de gemeente Heusden ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn zeer grote bijdrage aan het toerisme in de vesting Heusden.
 • Inkoop sociaal domein 2016
  16 juli 2015
  Het inkooptraject voor regionale jeugdhulp 2016 is 16 juli gestart. Jeugdhulpaanbieders hebben een mail ontvangen, om hun contract 2015 te verlengen of – wie geen contract 2015 heeft – een contract 2016 aan te vragen.
 • Betere afvalscheiding door nultarief GFT-container
  16 juli 2015
  Het gratis aanbieden van de GFT-container leidt tot een betere scheiding van het GFT-afval. Maar er is nog veel winst te behalen als het gaat om het scheiden van afval. Dat concludeert het college van Heusden op basis van de afvalcijfers over het eerste halfjaar van 2015.
 • Sluiting woning na vondst hennepkwekerij
  16 juli 2015
  Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden gaat op grond van artikel 13b van de Opiumweg een particuliere woning aan de Freesiastraat in Drunen voor de duur van drie maanden sluiten. In de woning trof de politie onlangs een hennepkwekerij aan, inclusief alle voorzieningen die nodig zijn voor een professionele hennepkwekerij.
 • Luierinzameling tijdens zomervakantie
  15 juli 2015
  Vanaf maandag 20 juli tot en met vrijdag 28 augustus 2015 zijn de peuterspeelzalen in Drunen, Vlijmen en Elshout gesloten. Ook de container bij BS De Vlechter is tijdens de vakantieperiode niet bereikbaar. U kunt uw volle luierzakken dan niet inleveren op deze locaties.
 • Werkzaamheden in Vlijmen Noord
  14 juli 2015
  Bij stortbuien komt er water op straat te staan in Vlijmen Noord en dat zorgt voor problemen. De gemeente en het waterschap willen wateroverlast verhelpen en voorkomen. Hiervoor zijn aanpassingen nodig in de wijk.
 • Met de HeusdenPas een dagje weg
  14 juli 2015
  Ook dit jaar organiseren de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk gezamenlijk een dagje uit voor alle inwoners met een HeusdenPas, DOE-Pas of PasWijzer. U kunt tegen een kleine vergoeding een bezoek brengen aan Ouwehands Dierenpark of aan Volendam.
 • Staat uw vereniging al op de kaart?
  14 juli 2015
  Via de nieuwe website van Bijeen Heusden kunnen verenigingen en organisaties zich gratis onder de aandacht brengen.
 • Onthulling kunstwerk, lancering Halvezolenroute
  09 juli 2015
  Op vrijdagmiddag 10 juli wordt in natuurpark De Vest in Waspik het kunstwerk ‘Ode aan de zandrug’ van Sannah Belzer onthuld. Het kunstwerk is onderdeel van een kunstroute langs het Halvezolenpad.
 • Klasgenoten van (loco)jeugdburgemeester bezoeken gemeentehuis
  08 juli 2015
  De klasgenootjes van jeugdburgemeester Kasper van der Poel en (loco)jeugdburgemeester Milou Pessers hebben het gemeentehuis in Vlijmen bezocht. In totaal 52 leerlingen van de Johannes Paulus school uit Heusden en de Lambertusschool uit Haarsteeg. De kinderen werden door Kasper en Milou zélf ontvangen.
 • Blauwalg
  02 juli 2015
  Er is blauwalg geconstateerd in de Driewiel in Nieuwkuijk, de Elshoutse Wiel aan de kant van de Kapelstraat, in de Bromsluis en in de grachten in Heusden vesting. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden.
 • Bakkerijmachinefabrikant Benier komt naar Heusden
  01 juli 2015
  Benier Nederland BV, fabrikant van deegverwerkingsmachines voor bakkerijen over de hele wereld, verhuist van ’s-Hertogenbosch naar Heusden. De Kaak Groep, het moederbedrijf van Benier, heeft 2,7 hectare grond gekocht op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk. Ook de jongste dochteronderneming van de Kaak Groep, DrieM vestigt zich hier.
 • Zomertips gft-container
  01 juli 2015
  Hoe zorgt u dat de gft-container niet gaat stinken in de zomer?
 • De 80 van de Langstraat
  01 juli 2015
  Het startschot van de 80 van de Langstraat klinkt op zaterdag 12 september om 20.00 uur. De gemeente stelt weer alles in het werk om het gezellige feest veilig te laten verlopen.
 • Aanmelding Nationale Burendag start 22 juni
  16 juni 2015
  Een buurtontbijt, een spelletjesmiddag of met elkaar het groen in de straat onder handen nemen. Dat zijn wat activiteiten die bewoners tijdens de Nationale Burendag in de straat doen. Op 22 juni start de inschrijving voor Burendag. Dus verzin een leuke activiteit en meld u aan!
 • Twaalf lintjes in Heusden
  24 april 2015
  Burgemeester Jan Hamming heeft tijdens de jaarlijkse Lintjesregen twaalf inwoners van de gemeente Heusden mogen verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Deze inwoners van Heusden zijn allen benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin hebben ingezet voor de lokale samenleving.

Uitgelicht


Zoeken