Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • College wil wijken die zichzelf besturen
  18 april 2014
  Als het aan het college van Heusden ligt, gaan wijkbewoners meer zelf aan de slag met problemen en wensen in hun wijk. Om dat voor elkaar te krijgen, wil het college dat iedere wijk een wijkcomité krijgt, waarbij bewoners samen met professionals bepalen welke problemen in hun wijk met prioriteit moeten worden aangepakt.
 • Heusden krijgt jeugdburgemeester
  17 april 2014
  De gemeente Heusden krijgt een jeugdburgemeester. Dat heeft het college dinsdag 8 april besloten. De gemeente wil met deze functie jongens en meisjes interesseren voor het openbaar bestuur.
 • Militaire oefening
  16 april 2014
  Op 22 en 23 april 2014 vindt in onze gemeente een militaire
  oefening plaats in het kader van 200 jaar Koninklijke Landmacht.
 • Spoorlaan: voorkeursvariant omwonenden gekozen
  14 april 2014
  De partners in de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) passen de verlengde Spoorlaan in Drunen-West aan volgens de wensen van omwonenden. Voor de Westelijke Randweg zal later een besluit genomen worden. Dit heeft de stuurgroep van de GOL op 9 april 2014 besloten als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling, waarin de regio investeert in bereikbaarheid, leefbaarheid en natuur.
 • Ophaaldata afval op Goede Vrijdag en 2e Paasdag
  14 april 2014
  Op vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) wordt het plastic afval en het rest- en gtfafval gewoon opgehaald. In verband met 2e Paasdag wordt het rest- en gftafval op zaterdag 19 april ingezameld i.p.v. op maandag 21 april.
 • Heusden geeft woningmarkt impuls
  11 april 2014
  Met een erfpachtregeling en starterslening wil het college van Heusden een impuls geven aan de plaatselijke woningmarkt. Beide regelingen moeten het kopers gemakkelijker maken om bouwgrond, een woning of bedrijfskavel te kopen. Op 6 mei neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel.
 • Commissie bezwaarschriften
  10 april 2014
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op donderdagmorgen 17 april 2014 en op dinsdagmiddag 22 april 2014 hoorzittingen.
 • Stemmentellers gezocht!
  07 april 2014
  Voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 22 mei zijn wij op zoek naar enkele stemmentellers.
 • Termijn aanvragen subsidie 2015 verlengd
  04 april 2014
  Het college heeft besloten de termijn voor het aanvragen van subsidies voor het jaar 2015 te verlengen tot 1 oktober 2014.
 • Volgende ronde coalitievorming
  02 april 2014
  Gemeentebelangen zet de komende week de coalitiebesprekingen voort met DMP Heusden, Heusden Eén, PvdA en VVD. Na gesprekken met alle partijen heeft Gemeentebelangen de conclusie getrokken dat samenwerking met CDA, D66 en Heusden Transparant er vooralsnog niet in zit.
 • Wie neem jij mee?
  01 april 2014
  Van 19 tot en met 25 april is het weer ‘Nationale Sportweek’ met dit jaar het thema ‘Ik neem je mee!’. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat je een sportmaatje mee mag nemen naar je sportclub. Want, samen sporten is leuk! De gemeente Heusden doet natuurlijk mee. Er worden deze hele week allerlei activiteiten georganiseerd.
 • Bestemmingsplan Centrum Vlijmen onderuit
  27 maart 2014
  De Raad van State heeft het besluit van 18 juni 2013 waarin de gemeenteraad van Heusden het bestemmingsplan Centrum Vlijmen heeft vastgesteld, vernietigd. Tegen dit besluit, dat de ontwikkeling van het nieuwe centrumplan Vlijmen mogelijk moet maken, was door diverse partijen bezwaar gemaakt.
 • Verkiezingsuitslag definitief
  21 maart 2014
  Het Centraal Stembureau van de gemeente Heusden is vrijdag 21 maart bijeen geweest om de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vast te stellen. Er zijn geen veranderingen ten opzichte van de voorlopige uitslag.
 • Fout in opkomstpercentage verkiezingen 2010
  19 maart 2014
  Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2010 was het totale opkomstpercentage in de gemeente Heusden 50,4%. Dit in tegenstelling tot het eerder genoemde opkomstpercentage van 65,6%.
 • Subsidie voor rijksmonumenten
  26 november 2013
  Bezit u een rijksmonument, maar bent u zelf niet in staat om het in stand te houden? De Provinciale Staten van Noord-Brabant stellen 5 miljoen euro beschikbaar om onrendabele rijksmonumenten in de categorieën religieus erfgoed, industrieel erfgoed, militair erfgoed, kastelen en landgoederen te onderhouden.

Uitgelicht


Zoeken