Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Veel animo voor woningen Geerpark
  28 juli 2014
  In Geerpark komen de woondromen van diverse Heusdenaren tot leven. Maar ook mensen buiten onze gemeente komen graag wonen in een van de meest duurzame woonwijken van Nederland, met woningen voor ieder wat wils in een mooie groene omgeving aan de waterslinger.
 • Duurzame dates Brabant
  23 juli 2014
  Heeft u ideeën om de wereld duurzamer te maken? Date met experts en andere initiatiefnemers om uw initiatief verder te ontwikkelen. Leer andere ideeën kennen, leg contacten, bouw uw netwerk uit en ga meteen aan de slag.
 • Erop uit met de HeusdenPas
  22 juli 2014
  Net als vorig jaar organiseren de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk gezamenlijk een dagje uit voor alle inwoners met een HeusdenPas, DOE-Pas of PasWijzer.
 • Laadpalen voor elektrische auto s in de openbare ruimte
  22 juli 2014
  Rijden in een elektrische auto is zuinig, schoon en comfortabel. Veel Nederlanders weten dat. We zien dan ook steeds meer elektrische auto’s op de weg. Helaas is het opladen van deze auto’s niet voor iedereen even gemakkelijk. E-rijders die niet kunnen parkeren en opladen op eigen terrein zijn aangewezen op openbare laadpalen.
 • Een activiteit organiseren tijdens de 80 van de Langstraat
  22 juli 2014
  Het startschot van de 34e editie van de 80 van de Langstraat klinkt op zaterdag 13 september om 20.00 uur. De gemeente stelt weer alles in het werk om het gezellige feest, samen met de feestvierders, ook tot een veilig feest te maken.
 • Ongediertebestrijding
  21 juli 2014
  Iedere zomer is het weer heerlijk om lekker lang buiten op het terras of thuis in de tuin te zitten. Het is alleen jammer dat er vaak al snel wespen, muggen of ander ongedierte opduiken. Om die tegen te gaan zijn er allerlei middeltjes op de markt en weet vaak ook grootmoeder raad.
 • Aangepaste openingstijden
  18 juli 2014
  Van 14 juli tot en met 22 augustus zijn er aangepaste openingstijden.

 • Zwemmen in grote rivieren levensgevaarlijk
  17 juli 2014
  Met warm weer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in het water. Zwemmen in rivieren en kanalen is populair in de zomer, maar ook erg gevaarlijk. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Rijkswaterstaat wijst daarom op de risico’s.
 • Gemeentelijke belastingen
  15 juli 2014
  De laatste betaaltermijn van de onroerend zaakbelasting en hondenbelasting over het jaar 2014 is inmiddels verstreken. Door uw gemeentelijke belastingen tijdig te betalen, voorkomt u invorderingskosten van € 7 of € 15.
 • Afname bezwaarschriften en klachten
  14 juli 2014
  Het aantal bezwaarschriften is in 2013 met 23% gedaald ten opzichte van 2012. Ook zijn er minder klachten ingediend. Dat blijkt uit de jaarverslagen Klachten en Commissie bezwaarschriften over 2013.
 • Blauwalgen in stadsgracht vesting Heusden
  10 juli 2014
  Er zijn blauwalgen aangetroffen in de stadsgracht van vesting Heusden. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.
 • Pakket maatregelen geeft inhoud aan extra bezuiniging op subsidies
  10 juli 2014
  Het college van Heusden heeft dinsdag 8 juli een besluit genomen over het pakket maatregelen dat moet leiden tot een extra bezuiniging van € 300.000 de komende jaren op subsidies. De bezuiniging maakt deel uit van de Voorjaarsnota 2014, die de gemeenteraad onlangs heeft vastgesteld.
 • Natuurwerkdag Nieuwkuijkse Wiel 2014
  09 juli 2014
  In de winter van 2012 naar 2013 is het beeld van de Nieuwkuijkse Wiel door een aantal maatregelen veranderd. Het doel hiervan is het verbeteren van de waterkwaliteit en om de verlandings- en oevervegetaties te herstellen. Eenmalige maatregelen hebben een goede basis gelegd om dit te bereiken. Er moet echter nog een aantal maatregelen worden genomen waarbij u kunt helpen.
 • Ontvang een leuk bedrag voor uw activiteit op Burendag
  08 juli 2014
  Nationale Burendag vindt plaats op 27 september. Het is een initiatief van het Oranjefonds en wordt gesponsord door Douwe Egberts. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren.
 • Vroegtijdig herkennen van riskant alcoholgebruik bij jongeren
  08 juli 2014
  De gemeente Heusden vindt het belangrijk dat riskant alcoholgebruik bij jongeren vroegtijdig gesignaleerd wordt. Wij vinden het ook belangrijk dat u op de hoogte bent van de maatregelen die de gemeente Heusden neemt om riskant alcoholgebruik vroegtijdig te herkennen.
 • Compensatie Eigen Risico vervalt in 2014
  07 juli 2014
  Het kabinet heeft de regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang van dit jaar afgeschaft. Dat betekent dat deze vergoeding dit jaar niet meer wordt uitbetaald.
 • Riolering Prins Hendrikstraat
  04 juli 2014
  We gaan de riolering in de Prins Hendrikstraat in Drunen vervangen.
 • Gevonden voorwerpen
  03 juli 2014
  Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden?
 • Voorkom fraude van uw identiteitsbewijs
  01 juli 2014
  Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Hiervoor hoeft u geen kopie af te geven. Slechts enkele organisaties mogen een kopie van uw identiteitsbewijs maken, zoals uw werkgever of bank.
 • Uw kunstwerk in onze vesting?
  25 juni 2014
  De gemeente Heusden is op zoek naar kunstenaars die op een mooie locatie in onze gemeente gedurende een jaar een kunstwerk willen exposeren.
 • Aangepaste openingstijden
  17 juni 2014
  In de zomer (van 14 juli tot en met 22 augustus) zijn er aangepaste openingstijden.

Uitgelicht


Zoeken