Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Digitale sociale kaart
  05 maart 2015
  De gemeente Heusden krijgt een digitale sociale kaart. De digitale sociale kaart moet informatie bundelen over organisaties die in de gemeente Heusden producten, diensten en activiteiten aanbieden op het gebied van het sociale domein.
 • Informatievergadering Bestuur en Beheer
  04 maart 2015
  De Grondverkoop Centrum Vlijmen staat op de agenda van Bestuur en Beheer op 10 maart (agendapunt 5).
  De definitieve besluitvorming in het college kan echter pas op 10 maart plaatsvinden.
 • Militaire oefening
  04 maart 2015
  Van 9 tot en met 19 maart vindt er in de gemeente Heusden een militaire oefening plaats. Dit houdt in dat de militairen zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Bij deze oefening wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
 • Aanmelding Buitenspeeldag
  04 maart 2015
  Ook dit jaar weer wordt in de gemeente Heusden een buitenspeeldag georganiseerd. Deze dag vindt plaats op 10 juni 2015. Het doel is om aandacht te vragen voor het spelen op straat; een activiteit die de laatste jaren steeds meer onder druk lijkt te staan door het toenemende verkeer.
 • ‘Kiezen & Kijken’, open dag rioolwaterzuivering met o.a. Kluun en Kapitein Kosto
  04 maart 2015
  Zaterdag 14 maart, tussen 10.00 en 16.00 uur, bent u van harte welkom bij de rioolwaterzuivering aan de van Oldebarneveltlaan 1 in Eindhoven. Het thema van deze open dag is ‘Kiezen & Kijken’. Onder de noemer ‘Kiezen’ besteden we aandacht aan de waterschapsverkiezingen die op 18 maart plaatsvinden.
 • Gratis compost
  03 maart 2015
  Wilt u uw tuin alvast lenteklaar maken? U kunt op 6 en 7 maart gratis compost ophalen.
 • Politie en gemeente controleren growshop
  03 maart 2015
  Op initiatief van de gemeente Heusden hebben gemeente en politie maandagochtend 2 maart een growshop aan de Kasteeldreef in Drunen gecontroleerd. In het bedrijf werden diverse zaken aangetroffen waarmee een hennepkwekerij ingericht kan worden.
 • Extra hulpen aan de slag dankzij Huishoudelijke Hulp Toelage
  02 maart 2015
  Bent u bijvoorbeeld met de grote schoonmaak bezig en kunt u wel wat extra huishoudelijke hulp gebruiken? Maak dan gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage. Daarmee kunt u tegen aantrekkelijke kosten (extra) huishoudelijke hulp inhuren.
 • Commissie Bezwaarschriften
  26 februari 2015
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 10 maart 2015 hoorzittingen. Er vinden drie hoorzittingen plaats. Tijdens deze zittingen worden de bezwaren behandeld, gericht tegen:
 • Plastic afval op tijd buiten
  26 februari 2015
  Sinds 5 januari 2015 wordt het plastic verpakkingsafval door een andere inzamelaar opgehaald. De inzameldag is hetzelfde gebleven, maar de tijd waarop het afval wordt opgehaald is soms veranderd. We merken dat het plastic soms te laat buiten wordt gezet waardoor het niet wordt opgehaald. U kunt in ieder geval meehelpen door uw plastic afval voor 7 uur ’s ochtends buiten te zetten!
 • Aanslagen OZB en hondenbelasting verstuurd
  25 februari 2015
  Eind februari ontvangt u een brief met de nieuwe WOZ-waarde van uw woning en het bedrag dat u dit jaar aan Onroerend Zaak Belasting (OZB) moet betalen.
 • Ontwikkeling centrum Vlijmen stap dichterbij
  20 februari 2015
  Heijmans en de gemeente Heusden hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de ontwikkeling en realisatie van het aangepaste centrumplan.
 • Mysterie verdachte brokjes lijkt opgelost
  18 februari 2015
  In onze gemeente is de afgelopen dagen bij sommige mensen onrust ontstaan over verdachte (honden)brokjes. De politie heeft dit onderzocht en laat weten dat het in veel gevallen om vuurwerkresten gaat.
 • Wie verdient de Henk Willems Cultuurprijs
  13 februari 2015
  Ook dit jaar reikt de gemeente Heusden de cultuurprijs uit aan een persoon, organisatie of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele klimaat in de gemeente Heusden. In 2013 werd de prijs uitgereikt aan Kees van den Oord.
 • Militaire oefening
  10 februari 2015
  Op 9 maart aanstaande vindt er rond 24.00 uur een militaire oefening plaats op of nabij de brug over het Drongelens kanaal ter hoogte van de Margriet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie. De brug wordt dan korte tijd afgesloten.
 • Samen Sterk in het buitengebied
  06 februari 2015
  Ziet u iets in het buitengebied, waarvan u denkt dat het niet in de haak is? Geef het door aan het regionale Handhavingsteam Buitengebied!
 • Nieuw kunstwerk voor sokkelproject
  06 februari 2015
  De Heusdense kunstenares Catharina van de Ven gaat een kunstwerk maken voor het zogenoemde Sokkelproject in de vesting Heusden. Dat heeft het college van Heusden op 3 februari jl. besloten. Het kunstwerk wordt een jaar lang op de sokkel geëxposeerd.
 • Collectieve inkoop zonnepanelen
  02 februari 2015
  Aanschaf van zonnepanelen is op dit moment een hot item. Energiek Heusden speelt daarop in en organiseert een energiecafé met als onderwerp: Collectieve Inkoop van Zonnepanelen voor particulieren. Alle Heusdenaren zijn hiervoor van harte uitgenodigd. plaats op maandag 9 februari in het gemeentehuis van Vlijmen, aanvang 20.00 uur.
 • Bijna 3.000 bezoekers op Dromen.Doen.Heusden.Dag
  02 februari 2015
  Bijna 3.000 inwoners van de gemeente Heusden hebben zondag 1 februari een bezoek gebracht aan de Dromen.Doen.Heusden.Dag. Onder de noemer 'Samen leven.Samen doen' presenteerde zich een groot aantal (sport)verenigingen en instellingen uit Heusden. Er was sport, theater, muziek en dans en veel informatie.

Uitgelicht


Zoeken