Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Bijeen: voor zorg, jeugd en werk
  22 oktober 2014
  Voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben op het gebied van Wmo, jeugd en werk, heeft de gemeente een nieuwe organisatie opgezet: Bijeen. Bijeen is een netwerk van partijen dat staat voor een andere aanpak in de zorg; dicht bij u en op maat.
 • Stichting de Schroef organiseert 4e sportcafe
  21 oktober 2014
  Op donderdagavond 30 oktober organiseert stichting de Schroef voor de vierde keer het sportcafé in sportcentrum Die Heygrave. Het Sportcafé laat de verandering en mogelijkheden zien die te maken hebben met de nieuwe participatiesamenleving. Zelfredzaamheid en participatie staan in deze samenleving centraal.
 • Zachte landing bij hulp bij het huishouden
  20 oktober 2014
  De gemeente Heusden wil de hulp bij de huishouding binnen de Wmo handhaven, maar gaat het anders organiseren om deze maatwerkvoorziening voor de toekomst betaalbaar te houden.
 • Overlast van bomen
  15 oktober 2014
  Naast het feit dat bomen voor een goede luchtkwaliteit zorgen, kunnen bomen ook bijdragen aan een sfeervolle omgeving. Helaas zorgen bomen soms ook voor overlast. In lang niet alle gevallen kan dan een kapvergunning worden verleend.
 • Voorkom overlast bij open haard/houtkachel
  07 oktober 2014
  Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat dit veel meer verontreiniging verspreidt dan andere verwarmingsmethoden en nogal eens overlast geeft.
 • Sip Marine BV koopt pand op Metal Valley
  01 oktober 2014
  Bedrijventerrein Metal Valley in Drunen wordt verrijkt met een innovatief engineeringsbedrijf dat gerelateerd is aan de metaalwereld. Gemeente Heusden verkoopt het kantoorpand aan de Alcoalaan 2 aan Sip Marine BV.
 • Gemeente en Heijmans zetten in op snelle doorontwikkeling centrum Vlijmen
  01 oktober 2014
  Het college van Heusden en Heijmans hebben gezamenlijk besloten de gemeenteraad voor te stellen om een alternatief plan voor het centrum van Vlijmen verder te onderzoeken. Hiervoor is het noodzakelijk de huidige Ontwikkel- en RealisatieOvereenkomst (ORO) te ontbinden. Voor een snellere voortgang verdient een alternatief plan de voorkeur boven reparatie van het vernietigde bestemmingsplan en exploitatieplan.
 • Gemeente Heusden sluit frontoffice in Drunen
  01 oktober 2014
  Vanaf maandag 17 november kunt u voor de gemeentelijke producten niet meer terecht in het gemeentehuis in Drunen. Vanaf deze datum kan dat alleen in het gemeentehuis in Vlijmen.
 • Subsidies 2015 aanvragen niet meer mogelijk
  01 oktober 2014
  Het aanvragen van waardering-, norm- en budgetsubsidies voor het jaar 2015 is vanaf 1 oktober 2014 niet meer mogelijk. Voor projectsubsidies gelden andere regels.
 • Klein chemisch afval
  01 oktober 2014
  Klein chemisch afval (kca) is afval van huishoudens met gevaarlijke bestanddelen en moet daarom apart worden ingeleverd. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar.
 • Commissie Bezwaarschriften
  01 oktober 2014
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 7 oktober 2014 hoorzittingen. Er vinden vijf openbare hoorzittingen plaats. Tijdens deze zitting worden de bezwaren behandeld, gericht tegen:
 • Heusden zoekt jeugdburgemeester m/v
  29 september 2014
  Voor de periode van één kalenderjaar zoekt Heusden een jeugdburgemeester die onze burgemeester kan ondersteunen in zijn representatieve taak.
 • Agenten op straat krijgen nieuw uniform
  29 september 2014
  Alle Nederlandse politieagenten die op straat dienst doen, krijgen voor het eind van het jaar een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, modern en kan tegen een stootje. Het is ontwikkeld omdat het huidige uniform niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet.
 • Onderzoek naar toekomst Langstraat-gemeenten
  29 september 2014
  Heusden, Loon op Zand en Waalwijk laten een onderzoek uitvoeren naar de toekomst van de drie Langstraat-gemeenten. Directe aanleiding is het verzoek van Gedeputeerde Staten aan alle Brabantse gemeenten om duidelijk te maken hoe zij hun toekomst zien.
 • Nieuwe cursus Citytrainers van start
  25 september 2014
  Op dinsdag 28 oktober start voor het derde jaar de cursus ‘Ik train mijn stad/ vereniging’ in de gemeente Heusden, die jongeren opleidt tot Citytrainers.
 • Raadsbesluit subsidiebezuinigingen
  24 september 2014
  De gemeenteraad heeft dinsdag 23 september 2014 een besluit genomen over een pakket aan maatregelen voor de invulling van de bezuinigingen op subsidies in 2015, 2016 en 2017.
 • Begroting 2015
  22 september 2014
  De begroting 2015 wordt in de raadsvergadering van 13 november 2014 behandeld. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u hier de begroting inzien.
 • Restaureer uw rijksmonument
  15 september 2014
  De provincie Noord-Brabant heeft opnieuw geld beschikbaar gesteld voor de restauratie van rijksmonumenten. Deze keer gaat het om een bedrag van 2.950.000 euro.

Uitgelicht


Zoeken