Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Werkzaamheden aan burg Steegerf in Drunen
  28 januari 2015
  Vanaf 9 februari willen wij de onderhoudswerkzaamheden starten aan de brug Steegerf over het Drongelens kanaal in Drunen. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden op 13 maart afgerond zijn.
 • Per 1 januari 2015 is energielabel voor woning verplicht
  28 januari 2015
  Binnenkort krijgt u als woningeigenaar van het rijk een brief met daarin het indicatief energielabel van uw woning.
 • Commissie Bezwaarschriften
  28 januari 2015
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 3 februari 2015 hoorzittingen. Er vinden vier hoorzittingen plaats. Tijdens deze zittingen worden de bezwaren behandeld, gericht tegen:
 • Heusden en Sapa introduceren NewLife lichtmasten
  27 januari 2015
  Dinsdag 27 januari installeerden burgemeester Jan Hamming en Vincent Alberts, Sales Manager Nederland bij Sapa Pole Products de eerste NewLife lichtmast aan de Tuinbouwweg in Nieuwkuijk. Dezelfde mast, bekend als lichtmast 53, verlichtte begin vorig jaar nog de Spoorlaan in Drunen. De NewLife masten zijn een product van een jarenlange samenwerking tussen de gemeente Heusden en het huidige Sapa Pole Products.
 • Bewoners kiezen waterplaatsen in Vlijmen-Noord
  26 januari 2015
  Bij stortbuien komt er water op straat te staan in Vlijmen-Noord. Dit zorgt voor problemen. Om dit op te lossen zijn er aanpassingen nodig in de wijk. Er is ruimte nodig waar het water opgevangen kan worden en dat doe je bijvoorbeeld door waterpartijen aan te leggen en sloten te verbreden.
 • Gladheidbestrijding
  26 januari 2015
  Sneeuw en ijzel kunnen voor flink wat glijpartijen in het verkeer zorgen. De gladheidbestrijders springen voor dag en dauw hun bed uit om de doorgaande wegen veilig te houden.
 • Koop eerste vrije kavel Geerpark een feit
  22 januari 2015
  Fred Borgmann en zijn vrouw zijn sinds woensdag de trotse eigenaren van een kavel in Geerpark waar ze hun droomhuis gaan realiseren. Voor de overige vrije kavels zijn er ook diverse geïnteresseerden en zetten binnenkort meer toekomstige bewoners hun handtekening onder het koopcontract.
 • Onderzoek naar mogelijkheden Het Run
  16 januari 2015
  Het college van Heusden gaat onderzoeken of er een mogelijkheid is om zwembad Het Run in Drunen te openen voor het zwemseizoen 2015.
 • Clienten huishoudelijke hulp kunnen kiezen uit zes aanbieders
  16 januari 2015
  De gemeente Heusden doet er alles aan om de huishoudelijke zorg aan de ruim 700 Thebe- en Pantein-Vivent cliënten in onze gemeente voort te zetten na het faillissement van beide aanbieders.
 • GALM gemeente Heusden
  13 januari 2015
  Het GALM-project is een beweeg stimuleringsproject dat zich voornamelijk richt op de inactieve 55 plusser. Doel van het project is om de 55 plusser meer te laten bewegen zodat zij (nog) vitaler worden en nog meer sociale contacten krijgen. Plezier in bewegen staat voorop.
 • Vier scenario’s toekomst Langstraat-gemeenten
  09 januari 2015
  In hun onderzoek naar de toekomst van de drie Langstraat-gemeenten hebben hoogleraren bestuurskunde Tops en Zouridis vier scenario’s beschreven. Die scenario’s variëren van ‘doorgaan op de ingeslagen weg’ tot ‘samenvoeging in een netwerkomgeving’. Het rapport is deze week in de colleges van Heusden, Loon op Zand en Waalwijk besproken.
 • Steunbetuiging aan slachtoffers aanslag Parijs
  08 januari 2015
  De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslag die gisteren in Parijs plaatsvond, is ook in ons land groot. De gemeente Heusden betuigt haar steun aan de slachtoffers en nabestaanden van deze verschrikkelijke aanslag.
 • Uw huishoudelijke hulp in 2015
  01 januari 2015
  Ontvangt u huishoudelijke hulp van Thebe of Pantein-Vivent? Dan heeft u een brief ontvangen van de gemeente. Daarin leest u hoe u kunt voorkomen dat u binnenkort geen huishoudelijke hulp meer krijgt.
 • Afvalkalender 2015
  29 december 2014
  Er zijn drie manieren waarop u in het bezit kunt komen van uw gepersonaliseerde Afvalkalender 2015.
 • Blauwalg verdwenen
  12 januari 2015
  De blauwalg in de Roeivijver in Drunen en de grachten rond Heusden vesting is verdwenen.

Uitgelicht


Zoeken