Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Sporthal Kubus langer dicht vanwege asbest
  15 april 2015
  Sporthal de Kubus in Oudheusden blijft langer dicht dan vorige week aangegegeven. Bij verbouwingswerkzaamheden kwam toen een kleine hoeveelheid asbest vrij, waarna het gebouw meteen werd gesloten. Deze week wordt onderzocht in hoeverre het materiaal zich in het gebouw heeft verspreid. Deze onderzoeken blijken meer tijd in beslag te nemen dan vooraf ingeschat.
 • Poort van Heusden en Roze Kasteel in de picture
  10 april 2015
  Het voormalige Land van Ooit heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Dat is ook nu weer te merken aan de grote belangstelling hiervoor in de media en op social media. Het filmpje dat met de drone gemaakt is en gisteren in veel media is getoond, leidt tot vragen en misverstanden.
  U leest hier de stand van zaken en de mogelijkheden in het prachtige gebied van de Poort van Heusden.
 • Bijeenkomst over erfgoed gemeente Heusden
  10 april 2015
  Heemkundekring Onsenoort houdt woensdagavond 15 april in samenwerking met de gemeente Heusden een presentatie over erfgoed in de gemeente Heusden. De bijeenkomst vindt plaats in de conferentiezaal van de Stichting Mariapoli Mariënkroon aan de Abdijlaan 6 in Nieuwkuijk. De presentatie begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
 • Actualisering gemeentelijk subsidiebeleid
  09 april 2015
  Op verzoek van de gemeenteraad wordt het subsidiebeleid geactualiseerd. Voor de meeste gesubsidieerde organisaties en instellingen, heeft dit geen gevolgen. Voor buurthuizen, dorpshuizen en ouderensociëteiten verandert er meer. Voor hen komt er een uniforme regeling.
 • Aankondiging openbare informatievergaderingen
  09 april 2015
  Op dinsdag 21 april, woensdag 22 april en donderdag 23 april vergaderen de raadsleden van Heusden in het gemeentehuis in Vlijmen. De vergaderingen zijn openbaar en starten alle dagen om 19.30 uur. U bent van harte welkom!
 • Bouw nieuwe sportaccommodatie op Dillenburg van start
  08 april 2015
  Stichting Sportaccommodatie Dillenburg en de gemeente Heusden hebben woensdag 8 april jl. hun handtekening gezet onder de erfpachtovereenkomst voor de nieuwe sportaccommodatie op Dillenburg in Drunen. Hiermee is de weg vrij voor de bouw van een multifunctioneel sportgebouw met een dojo, een turnhal met vaste opstelling, een dansruimte en plek voor een fysiotherapeut.
 • Informatiemarkt voor inwoners Vlijmen Noord over wateroverlast
  03 april 2015
  Bij stortbuien komt er water op straat te staan in Vlijmen Noord en dat zorgt voor problemen. Inwoners hebben meegedacht hoe de waterhuishouding in hun wijk verbeterd kan worden. Wilt u graag meer weten of reageren op het ontwerp-plan? Kom dan op 16 april naar de informatiemarkt in het gemeentehuis in Vlijmen.
 • Wie neem jij mee tijdens de nationale sportweek?
  01 april 2015
  Van 18 tot en met 25 april is het weer ‘Nationale Sportweek’. Tijdens dit evenement kan iedereen een week lang kennis maken met sporten. Door het thema ‘Ik neem je mee’ kun je zelf ervaren hoe leuk het is om samen te sporten en bewegen. Maar natuurlijk is sporten ook gezond.
 • Stukje historie Elshoutse Zeedijk in ere hersteld
  01 april 2015
  Op de Elshoutse Zeedijk werd woensdag 26 maart met een symbolische handeling de restauratie van de Oudheusdense Sluis, de sluis in 't Drunens Loopke en het herstel van de naastgelegen Wiel gevierd.
 • N-Joy nieuwe exploitant zwembad Het Run
  31 maart 2015
  Stichting N-Joy en de gemeente Heusden hebben dinsdag 31 maart een erfpachtovereenkomst getekend voor zwembad Het Run in Drunen. N-Joy gaat Het Run tot 1 januari 2016 exploiteren. Het zwembad gaat op 25 april a.s. open.
 • Informatiebijeenkomst Fanfari Bombari
  24 maart 2015
  In 2016 is het 500 jaar geleden dat de bekende Bossche schilder Jheronimus Bosch gestorven is. In ‘s-Hertogenbosch wordt dit uitgebreid herdacht met een prachtige Bosch-tentoonstelling en allerlei evenementen. Ook de omliggende gemeenten, de zogenaamde Ommelanden van 's-Hertogenbosch, willen het Bosch-jaar vieren met een sprankelende en grootse muziektheatervoorstelling: ‘Fanfari Bombari’.
 • Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap
  20 maart 2015
  Op woensdag 18 maart vonden er twee verschillende verkiezingen op één dag plaats, namelijk de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen.

Uitgelicht


Zoeken