Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Nieuws

Nieuws

 • Informatiebijeenkomst Fanfari Bombari
  24 maart 2015
  In 2016 is het 500 jaar geleden dat de bekende Bossche schilder Jheronimus Bosch gestorven is. In ‘s-Hertogenbosch wordt dit uitgebreid herdacht met een prachtige Bosch-tentoonstelling en allerlei evenementen. Ook de omliggende gemeenten, de zogenaamde Ommelanden van 's-Hertogenbosch, willen het Bosch-jaar vieren met een sprankelende en grootse muziektheatervoorstelling: ‘Fanfari Bombari’.
 • Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap
  20 maart 2015
  Op woensdag 18 maart vonden er twee verschillende verkiezingen op één dag plaats, namelijk de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen.
 • Hoorzittingen Commissie bezwaarschriften
  18 maart 2015
  De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdagmiddag 31 maart a.s. hoorzittingen. Er vinden 3 hoorzittingen plaats.
 • Geslaagde Boomfeestdag
  18 maart 2015
  Woensdag 18 maart vond de 59e editie van de Nationale Boomfeestdag plaats. Het thema van deze boomfeestdag is ‘Bomen & Water’. Actueel op de dag van de waterschapsverkiezingen. Water is niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur!
 • Weg vrij voor nieuwe exploitant Het Run
  18 maart 2015
  Het Run BV heeft vrijdag 13 maart openluchtzwembad Het Run overgedragen aan de gemeente Heusden. Daarmee is voor de gemeente de weg vrij om met een nieuwe partij in zee te gaan, die het zwembad voor het komende seizoen exploiteert.
 • Ophalen restafval eenmaal per vier weken in proefwijk Vlijmen Vliedberg
  12 maart 2015
  In de proefwijk worden momenteel (ten onrechte) erg veel restafvalcontainers aangeboden. Deze containers worden NIET leeggemaakt. In verband met de proef wordt het restafval in de proefwijk vanaf maart eenmaal per vier weken opgehaald.
 • Carpoolvoorziening bij Ei van Drunen
  11 maart 2015
  Bij het Ei van Drunen wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een gloednieuwe carpoolvoorziening. De carpoolplaats biedt straks plek aan ongeveer 60 auto’s waarvan twee invalidenplaatsen. Het terrein wordt voorzien van verlichting om zo de veiligheid te vergroten.
 • Digitale sociale kaart
  05 maart 2015
  De gemeente Heusden krijgt een digitale sociale kaart. De digitale sociale kaart moet informatie bundelen over organisaties die in de gemeente Heusden producten, diensten en activiteiten aanbieden op het gebied van het sociale domein.
 • Militaire oefening
  04 maart 2015
  Van 9 tot en met 19 maart vindt er in de gemeente Heusden een militaire oefening plaats. Dit houdt in dat de militairen zich verplaatsen over bestaande wegen en paden. Bij deze oefening wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.
 • Aanmelding Buitenspeeldag
  04 maart 2015
  Ook dit jaar weer wordt in de gemeente Heusden een buitenspeeldag georganiseerd. Deze dag vindt plaats op 10 juni 2015. Het doel is om aandacht te vragen voor het spelen op straat; een activiteit die de laatste jaren steeds meer onder druk lijkt te staan door het toenemende verkeer.
 • Politie en gemeente controleren growshop
  03 maart 2015
  Op initiatief van de gemeente Heusden hebben gemeente en politie maandagochtend 2 maart een growshop aan de Kasteeldreef in Drunen gecontroleerd. In het bedrijf werden diverse zaken aangetroffen waarmee een hennepkwekerij ingericht kan worden.
 • Extra hulpen aan de slag dankzij Huishoudelijke Hulp Toelage
  02 maart 2015
  Bent u bijvoorbeeld met de grote schoonmaak bezig en kunt u wel wat extra huishoudelijke hulp gebruiken? Maak dan gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage. Daarmee kunt u tegen aantrekkelijke kosten (extra) huishoudelijke hulp inhuren.
 • Plastic afval op tijd buiten
  26 februari 2015
  Sinds 5 januari 2015 wordt het plastic verpakkingsafval door een andere inzamelaar opgehaald. De inzameldag is hetzelfde gebleven, maar de tijd waarop het afval wordt opgehaald is soms veranderd. We merken dat het plastic soms te laat buiten wordt gezet waardoor het niet wordt opgehaald. U kunt in ieder geval meehelpen door uw plastic afval voor 7 uur ’s ochtends buiten te zetten!
 • Aanslagen OZB en hondenbelasting verstuurd
  25 februari 2015
  Eind februari ontvangt u een brief met de nieuwe WOZ-waarde van uw woning en het bedrag dat u dit jaar aan Onroerend Zaak Belasting (OZB) moet betalen.

Uitgelicht


Zoeken